Γαλλία: Θα συνεχιστεί το κεφαλοκλείδωμα μέχρι να οριστεί νέα τεχνική σύλληψης

Συνέχισαν και εχθές οι Γάλλοι αστυνομικοί τις κινητοποιήσεις τους σε πολλές πόλεις της Γαλλίας μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι πρόκειται να απαγορεύσει το κεφαλοκλείδωμα ως τεχνική σύλληψης.

Μετά την Αψίδα του Θριάμβου το Σάββατο, το Τροκαντερό την Κυριακή και την επιχειρηματική συνοικία του Παρισιού Λα Ντεφένς τη Δευτέρα, περίπου 200 αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν χθες Τρίτη μπροστά από το Σταντ ντε Φρανς στη συνοικία Σεν Ντενίς.

Δεκάδες περιπολικά ήταν σταθμευμένα στην περιοχή με αναμμένους τους φάρους.

Η ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ ότι θα απαγορευθεί το κεφαλοκλείδωμα, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας, έχει προκαλέσει την οργή των αστυνομικών.

Σε μερική αναδίπλωση προχώρησαν τη Δευτέρα από την πλευρά της κυβέρνησης με τον επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας της Γαλλίας Φρεντερίκ Βο να ανακοινώνει ότι η  τεχνική αυτή σύλληψης “θα συνεχίσει να εφαρμόζεται” μέχρι να οριστεί μία νέα.

Όμως η διευκρίνιση αυτή δεν ήταν αρκετή για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι Γάλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι εκτιμούν ότι κατηγορούνται αδίκως για ρατσισμό και άσκηση υπερβολικής βίας μετά τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε ο θάνατος του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις των ΗΠΑ.

“Μετά το Παρίσι και τη Λα Ντεφένς, βρισκόμαστε στο Σταντ ντε Φρανς για να δείξουμε ότι έχουμε καρδιά και ότι αγαπάμε τη χώρα μας. Θα συνεχίσουμε όσο καιρό ο πρόεδρος Μακρόν δεν ακούει τις εκκλήσεις μας να μας συναντήσει”, προειδοποίησε ο Στεφάν Φινάνς του συνδικάτου Alliance.

Στο Μπομπινί, ένα προάστιο του Παρισιού, περίπου 100 αστυνομικοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή μπροστά από το δικαστικό μέγαρο για “τους συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας”, προτού τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας και ανάψουν τους φάρους και τις σειρήνες των περιπολικών τους.

Σχετική είδηση:

Ηλεκτρικά όπλα αντί κεφαλοκλειδώματος θα χρησιμοποιούν στη γαλλική αστυνομία

Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος