Γαλλία: “Όχι” στη χρήση υφασμάτινης μάσκας

Η γαλλική κυβέρνηση συνιστά στους ανθρώπους να φορούν χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης και όχι υφασμάτινες στους δημόσιους χώρους, καθώς παρέχουν καλύτερη προστασία από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν υποστήριξε ότι οι υφασμάτινες μάσκες και ιδιαίτερα οι χειροποίητες δεν προστατεύουν όπως πρέπει από τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Η Γαλλία έχει ήδη επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλει συστάσεις σχετικά με τον τύπο των μασκών. Οι γαλλικές αρχές ανησυχούν πλέον, πως η χώρα θα μπορούσε να πληγεί από τις νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του ιού και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα τρίτο εθνικό lockdown.

«Η σύσταση που κάνω στον γαλλικό λαό είναι να μην χρησιμοποιεί πλέον υφασμάτινες μάσκες», δήλωσε ο Βεράν στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Πρόσθεσε δε, πως είναι πολύ απίθανο να αρθούν οι περιορισμοί για τα χιονοδρομικά κέντρα τον επόμενο μήνα.

Ο Βεράν είπε, ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποκλείσει μία αυστηρότερη επιβολή περιορισμών κατά του κορονοϊού εάν επιδεινωθεί η κατάσταση. «Θα μπορούσαμε να αναγκαστούμε να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα από εκείνα που κλήθηκε να τηρήσει ο γαλλικός λαός αυτό το φθινόπωρο. Αυτό θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε lockdown αν το απαιτούσαν οι συνθήκες», πρόσθεσε.

Οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας προτείνουν στους πολίτες να φορούν μόνο τρεις τύπους μασκών κατά του κορονοϊού σε δημόσιους χώρους:

-οι χειρουργικές μάσκες
-οι μάσκες ειδικού τύπου «FFP2»
-και οι βιομηχανικές μάσκες προσώπου

Επιπλέον, εφοδιασμένοι με αρνητικό στον κορονοϊό τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης (PCR, μοριακό τεστ) θα πρέπει να είναι οι ταξιδιώτες που θα εισέρχονται στη Γαλλία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μετά από απόφαση της γαλλικής προεδρίας.

To τεστ θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο 72 ώρες πριν από την αναχώρηση και την υποχρέωση να υποβληθούν σε αυτό θα έχουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες από όλα τα κράτη, χωρίς να εξαιρούνται τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γαλλία έχει καταγράψει περισσότερους από 71.000 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό από την έναρξη της πανδημίας. Βρίσκεται τώρα στο 35% του μέγιστου ποσοστού μόλυνσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, πολύ κάτω από τη γειτονική της Βρετανία, που είναι στο 70%.

Την ίδια ώρα, τα γαλλικά σχολεία είναι ακόμη ανοιχτά, όπως και τα καταστήματα για μη απαραίτητα προϊόντα.

Ωστόσο, οι Γάλλοι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας λένε ότι έχουν εντοπίσει αύξηση των ποσοστών μετάδοσης τις τελευταίες ημέρες ενώ εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την εξάπλωση νέων, πιο μεταδοτικών παραλλαγών του Covid-19 που είναι διαδεδομένες σε άλλες χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος