Γαλλία-δημοσκόπηση: Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ διευρύνει τη διαφορά του έναντι της Μαρίν Λεπέν

Μια δημοσκόπηση του Harris Interactive κατέδειξε πως ο Γάλλος ακροδεξιός σχολιαστής Ερίκ Ζεμούρ ενισχύεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην πρόθεση ψήφου για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου χρόνου.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε σήμερα, δείχνει τον Ζεμούρ να συγκεντρώνει 18-19% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ένα ποσοστό ενισχυμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα και να διευρύνει τη διαφορά έναντι της Μαρίν Λεπέν, της επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός.

Ο Μακρόν διατηρεί το προβάδισμά του, με ένα σταθερό 23-24%.

Βάσει της νέας δημοσκόπησης ο Ζεμούρ εξασφαλίζει ποσοστό 19% των ψήφων στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο, εάν ο πρώην διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ κερδίσει την υποψηφιότητα του κεντροδεξιού κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι στις 4 Δεκεμβρίου και 18% εάν επικρατήσει ο Ξαβιέ Μπερτράν ή η Βαλερί Πεκρές.

Σύμφωνα με την έρευνα της κοινής γνώμης, η Λεπέν χάνει μία ποσοστιαία μονάδα και συγκεντρώνει 15-16% στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris προβλέπει πως ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου, εξασφαλίζοντας 58% των ψήφων έναντι του Ζεμούρ και 55% έναντι της Λεπέν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος