Γαλλία: Αυλαία στην προεκλογική καμπάνια με υψηλούς τόνους

Τελευταία ημέρα προεκλογικής εκστρατείας για τους δύο υποψηφίους για το Ελιζέ, με Μακρόν και Λεπέν να τα δίνουν όλα πριν από την αναμέτρηση της Κυριακής.

Ο Γάλλος πρόεδρος, μετά την περιοδεία του στα περίχωρα του Παρισιού και το μποξ που έπαιξε, επισκέφθηκε τη Φιζεάκ στη Νοτιοδυτική Γαλλία, όπου ήρθε αντιμέτωπος με δυσαρεστημένους πολίτες.

«Πρέπει να είστε ευτυχείς που ζείτε σε μια δημοκρατία, όπου επιτρέπεται να απευθύνεστε σε έναν εν ενεργεία πρόεδρο και υποψήφιο με αυτό τον τρόπο. Ελπίζω να μπορείτε να συνεχίσετε να το κάνετε», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική ραδιοφωνία εξάλλου, ο Μακρόν επισείει έτι μία φορά τον φόβο της Ακροδεξιάς.

«Η κ. Λεπέν είναι κληρονόμος του πατέρα της, κληρονόμος ενός κόμματος, μιας ιδεολογίας που έχει, μέσα σ’ όλα, βασιστεί κατά κόρον στον αντισημιτισμό», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η Μαρίν Λεπέν από πλευράς της σήκωσε το γάντι και έθεσε το δικό της δίλημμα, κατά τη διάρκεια περιοδείας της στην Ετάπλ, στον λεπενικό Βορρά.

«Η επιλογή είναι απλή: Μακρόν ή Γαλλία», είπε η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού

Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι πάντως παραμένουν αναποφάσιστοι, αν όχι απογοητευμένοι, αναδεικνύοντας το μεγάλο στοίχημα των ημερών.

Oι ψηφοφόροι του Μελανσόν πάντως, που ανήκουν στα σημαίνοντα επίδικα της εκλογικής αναμέτρησης, εξακολουθούν να είναι απλώς… αντιλεπενικοί.

Tα μεσάνυχτα, η προεκλογική καμπάνια θα ρίξει αυλαία, αφήνοντας ήσυχους τους Γάλλους πολίτες να αποφασίσουν αν και τι θα ψηφίσουν.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Δημήτρης Αθηνάκης
ανταπόκριση από Παρίσι: Θωμαϊς Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος