Έκτακτη ενημέρωση Ντάουνιγκ Στριτ: Τα παιδιά 16 ετών δεν θα χρειάζονται γονική συγκατάθεση για το εμβόλιο Covid

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Εμβολιασμού (JCVI) στη χώρα προτείνει τώρα την προσφορά εμβολίου σε παιδιά 16 και 17 ετών.

Η πρώτη δόση θα δοθεί τώρα και η δεύτερη αργότερα. Ο λόγος είναι ότι περιμένουν περισσότερα δεδομένα σε λίγο καιρό. Δίνουν προτεραιότητα στο πρώτο εμβόλιο για την καλύτερη προστασία του πληθυσμού.

Ο χρόνος μεταξύ της πρώτης δόση και της δεύτερης μελετάται.

Επικαιροποιείται η πολιτική εμβολιασμού και ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό ανηλίκων 12-15 ετών.

Ο εμβολιασμός θα προχωρήσει σε 2 ομάδες – παιδιά με υποκείμενα νοσήματα τα οποία κινδυνεύουν από τον COVID-19 – καθώς και παιδιά κοντά σε ιδιαίτερα ευάλωτους πολίτες με ανοσοκαταστολή.

Τα παιδιά θα λάβουν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, το οποίο έχει εγκριθεί για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Οι ειδικοί επανεξετάζουν συνεχώς τα δεδομένα για τα εμβόλια για παιδιά.

Οι πληροφορίες που τους οδήγησαν να επανεξετάσουν τη θέση για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 16 και 17 ετών περιλάμβαναν την πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων, περισσότερα δεδομένα για την ασφάλεια των εμβολίων και την εξαιρετική πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού για ενήλικες.

Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τη σύσταση και το NHS κάνει προετοιμασίες για να αρχίσει να δίνει τις πρώτες δόσεις σε περίπου 1,4 εκατομμύρια παιδιά.

Η συγκατάθεση του παιδιού ή του νέου θεωρείται η καταλληλότερη συγκατάθεση, ακόμη και αν ένας γονέας διαφωνεί.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Sajid Javid, δήλωσε:

«Οι σημερινές συμβουλές από την ανεξάρτητη Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) σημαίνει ότι περισσότεροι νέοι ηλικίας 16 ετών και άνω μπορούν να επωφεληθούν από τα εμβόλια COVID-19. Έχω αποδεχτεί τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων τους και έχω ζητήσει από το NHS να προετοιμαστεί για τον εμβολιασμό των επιλέξιμων το συντομότερο δυνατό.

«Το JCVI δεν έχει συστήσει τον εμβολιασμό για άτομα κάτω των 16 ετών χωρίς υποκείμενες συνθήκες υγείας, αλλά θα διατηρήσει υπό εξέταση τη θέση του βάσει των τελευταίων δεδομένων”.

Την ενημέρωση έκαναν ο καθηγητής και Jonathan Van-Tam, Αναπληρωτής Επικεφαλής Ιατρικός Αξιωματούχος για την Αγγλία, καθηγητής Wei Shen Lim, πρόεδρος της επιτροπής Εμβολίων, και η Dr June Raine, Γενική Διευθύντρια του MHRA.

ανταπόκριση από Λονδίνο Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος