Εγκρίθηκε στην Ελβετία το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τους 12-15 ετών

Στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών από τον Ιούλιο, θα προχωρήσει η Ελβετία, μετά την απόφαση που έλαβε και συγκεκριμένα θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTEch, κατά του κορονοϊού.

«Η Swissmedic μελέτησε προσεκτικά την αίτηση… που κατέθεσε η Pfizer», αναφέρει η ρυθμιστική αρχή σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, αφότου χορήγησε στο εμβόλιο προσωρινή, τυπική εξουσιοδότηση για τους 12-15 ετών.

Το εμβόλιο, όπως και για τα άτομα άνω των 16 ετών, πρέπει να χορηγηθεί σε δύο δόσεις, μετά τις κλινικές δοκιμές που κατέδειξαν περίπου 100% αποτελεσματικότητα στη νεότερη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τη Swissmedic.

Ελβετοί αξιωματούχοι έχουν πει πως ελπίζουν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των 12-15 ετών από αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου οι μαθητές να είναι έτοιμοι για τη σχολική χρονιά 2021-2022 και να βοηθήσουν στη μείωση μιας πιθανής εστίας διασποράς του ιού, ενόψει του χειμώνα.

«Όσο περισσότερο εμβολιάζεται ο κόσμος, και τα παιδιά αποτελούν μέρος αυτού, τόσο λιγότερο θα κυκλοφορεί ο ιός και τόσο μικρότερος θα είναι ο κίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Ελβετίας στο Reuters, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη στρατηγική αυτή για τα παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος