Έγκριση από ESM της τελευταίας δόσης-Δεν έπιασε το “γερμανικό μπλόκο”-Η εκταμίευση τον Αύγουστο (video)

Σε μία ακόμη αιφνιδιαστική κίνηση στρατηγικής και έμμεσης προειδοποίησης προς την Αθήνα και προς την Κομισιόν ότι η “σκληρή δημοσιονομική πολιτική δεν τελειώνει”, το Βερολίνο μπλόκαρε τη δόση των 15 δισ. ευρώ στο παρά πέντε της οριστικής ολοκλήρωσης ενός δύσκολου προγράμματος για την Ελλάδα.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, προσπέρασε την έγκριση των 18 χωρών και παρέπεμψε την εκταμίευση τον Αύγουστο, μετά την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών στην Γερμανία.

Αφορμή για το γερμανικό “μπλόκο” ήταν η απόφαση της Αθήνας να παγώσει την αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, τα οποία πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Ωστόσο, όπως εγινε γνωστό – μέσω ανάρτησής του στο twitter, το Συμβούλιο των διευθυντών του ESM ενέκρινε επί της αρχής την τελευταία εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Σε περιθωριακές προσπάθειες με στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο αλλά απέτυχαν, απέδωσε τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό Eurogroup o κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται ότι θα εκταμιευθεί η τελευταία δόση του προγράμματος και όπως δήλωσαν οι κύριοι Ρέγκλινγκ, Μοσκοβισί και Σεντένο, η δέσμευση της Ελλάδας να καλύψει το κενό των 28 εκατ. από άλλους τομείς δαπανών δημιουργεί ουδέτερη δημοσιονομική επίπτωση. Προέτρεψαν μάλιστα τη χώρα μας να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη που επανέρχεται στις αγορές.

Σχετική είδηση : Π. Καμμένος: Η αναδιοργάνωση μονάδων μπορεί να εξασφαλίσει κονδύλι για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος