Tον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία σκοτώθηκε χθες από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.
“Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το γεγονός ότι μία γνωστή δημοσιογράφος η οποία έχαιρε σεβασμού, η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, έχασε χθες τη ζωή της σε μια προφανώς στοχευμένη επίθεση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξη Τύπου.
Είπε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καταδίκασαν την επίθεση με τον πιο ισχυρό τρόπο.
“Το δικαίωμα ενός δημοσιογράφου να ερευνά, να κάνει άβολες ερωτήσεις και αποτελεσματικά ρεπορτάζ βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών μας και πρέπει να είναι εγγυημένο σε όλους τους καιρούς. Ευελπιστούμε τώρα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη αν και αυτό δεν θα είναι αρκετό για να διορθωθεί αυτό το κακό”, είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters,AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος