Drones παρέλυσαν το Γκάτγουικ- Χάος στο βρετανικό αεροδρόμιο (video)

Από τις 9 χθες το βράδυ, μέχρι και το πρωί, παρέλυσε το διεθνές αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, κοντά στο Λονδίνο, με “θύματα” 10.000 ταξιδιώτες.  Άλλοι παρέμειναν ως και 6 ώρες μέσα σε αεροπλάνα που άλλαξαν πορεία, και άλλοι διανυκτέρευσαν στις αίθουσες αναμονής του όγδοου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ευρώπης.  Δυο μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones)  προκάλεσαν χάος, όπως φαίνεται και στα βίντεο που δημοσίευσαν αγανακτισμένοι επιβάτες. 

https://twitter.com/David_shapira/status/1075560161027256326

Το αεροδρόμιο άνοιξε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, κι έκλεισε ξανά τρία τέταρτα μετά, καθώς επανεμφανίστηκαν τα dones και μάλιστα εντός της περίφραξης του αεροδρομίου.

“Μέχρι να εξαφανιστούν τα drones το Gatwick δεν θα λειτουργεί”, τόνισε ο διευθυντής του αεροδρομίου Κρίς Γούντρουφ, ο οποίος απάντησε στις διαμαρτυρίες επιβατών πως προέχει η ασφάλεια.

Η βρετανική αστυνομία έκανε λόγο για “σκόπιμη ενέργεια με στόχο την αναταραχή”.

Τα drones δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κοντά σε αεροπλάνα ή αεροδρόμια και το ύψος στο οποίο πετούν δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 122 μέτρα. Θεωρείται εγκληματική ενέργεια να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πτήσεων, τονίζουν τα βρετανικά δίκτυα, κάνοντας λόγο για ποινή φυλάκισης άνω των 5 ετών.

20 ομάδες της βρετανικής αστυνομίας συμμετείχαν στο ανθρωποκυνηγητό, χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν σε ποιο σημείο βρισκόταν ο δράστης που με τηλεχειρισμό οδήγησε τα drones στον αεροδιάδρομο, ακυρώνοντας 100 και πλέον πτήσεις.

https://twitter.com/Listy_cl/status/1075600414744170504

Οι επιβάτες που αντί του Γκάτγουϊκ, βρέθηκαν στο Χίθροου κι άλλα βρετανικά αεροδρόμια, επικρίνουν το γεγονός ότι δεν τους επετράπη να αποβιβαστούν. “Κοιμηθήκαμε στο πάτωμα του αεροσκάφους, περιμένοντας 6 ώρες”, γράφει ταξιδιώτης από Κίεβο, συνοδεύοντας τις εικόνες με καθόλου κολακευτικά σχόλια.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος