Δημοσκόπηση BILD: Κόκκινος-κόκκινος-πράσινος συνασπισμός

Ένας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών-Αριστεράς και Πρασίνων (SPD-Die Linke-Die Gruenen), μετά τις εθνικές εκλογές του 2017, κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας Bild.

To 44% των ερωτηθέντων τάσσεται πλέον υπέρ ενός τέτοιου αν και υπερέχει ακόμα η προτίμηση στον υφιστάμενο συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών / Xριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) – Σοσιαλδημoκρατών (SPD) με ποσοστό 51%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της της γερμανικής εφημερίδας.

Εναν συνασπισμό CDU/CSU-Πρασίνων και Φιλελεύθερου Κόμματος (FDP) θα προτιμούσε το 48,5%. Ας σημειωθεί όμως ότι το FDP δεν εκπροσωπείται στην παρούσα Βουλή και είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να πάρει πάνω από 5% ώστε να εξασφαλίσει την είσοδό του στην επόμενη.

Τα γερμανικά κόμματα αναλυτικά θα ελάμβαναν: το Xριστιανοδημοκρατικό (CDU/CSU) 30% (σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Bild), το Σοσιαλδημοκρατικό (SPD) 21% (σταθερό), η Αριστερά (Die Linke) 11,5% (+0,5%) και οι Πράσινοι 11,5% (+1,5%), οι Φιλελεύθεροι (FDP) 7% (σταθεροί), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 15% (-0,5%).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος