Διαδήλωση στο Λονδίνο ενάντια στα μέτρα για τον κορονοϊό – Παραίτηση του υπουργού Υγείας

Η αναστολή για τον Ιούλιο, της άρσης των τελευταίων μέτρων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οδήγησε σε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να διαδηλώσουν στο Λονδίνο, κρατώντας πλακάτ με τη λέξη «ελευθερία» και υπό τους ήχους ταμπούρλων και μουσικής, με πορεία σ από το Χάιντ Παρκ μέχρι το κοινοβούλιο.

«Είμαι εδώ επειδή πιστεύω ότι η καραντίνα μας στοίχισε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας», είπε ο Ίαν Μακόσλαντ, ο οποίος ταξίδεψε από το Ντέβον, στη νότια Αγγλία, μόνο για τον σκοπό αυτόν. «Είμαι πραγματικά εκνευρισμένος με την κυβέρνηση, όπως όλοι εδώ», πρόσθεσε.

Φωνάζοντας «ντροπή σας!» οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν μπαλάκια του τένις στα παράθυρα της επίσημης κατοικίας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς και στο Κοινοβούλιο.

Παρά τους εμβολιασμούς και τη μακρά καραντίνα, από τον χειμώνα, εδώ και μερικές εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων, που αποδίδεται κυρίως στην παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού. Η παραλλαγή αυτή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και θεωρείται πολύ πιο μεταδοτική από τα προηγούμενα στελέχη. Σήμερα ανακοινώθηκαν περισσότερα από 18.000 νέα κρούσματα μέσα σε διάστημα 24 ωρών και 23 θάνατοι.

Η επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης ανάγκασε την κυβέρνηση να αναστείλει για τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή για τις 19 Ιουλίου, την άρση των τελευταίων περιορισμών. Αυτό αφορά το άνοιγμα των νάιτκλαμπ, τη δυνατότητα να συγκεντρώνονται περισσότερα από 6 άτομα (ή μέλη πάνω από δύο νοικοκυριών) σε κλειστούς χώρους και τη δυνατότητα να σερβίρουν οι παμπ και ορθίους στο μπαρ.


Παραίτηση του Ματ Χάνκοκ

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ υπέβαλε την παραίτησή του αφού παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες προστασίας από την Covid-19 καθώς αγκάλιασε και φίλησε μια σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του. Η Ντάουνινγκ Στρτι έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Χάνκοκ προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος