BAFTA : Η χειρονομία της παρουσιάστριας για τον Πούτιν

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επισκίασε τα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία που πραγματοποιήθηκαν χθες εν μέσω αντιπολεμικών μηνυμάτων με πολλούς από τους προσκεκλημένους να φορούν καρφίτσα με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, ενώ οι διάσημοι καλεσμένοι στα BAFTA επέλεξαν ρούχα σε σκούρα χρώματα ως ένδειξη σεβασμού στον λαό της Ουκρανίας.
Μαύρη τουαλέτα φόρεσε και η παρουσιάστρια των βρετανικών βραβείων Ρέμπελ Γουίλσον η οποία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό όταν έκανε την χαρακτηριστική αγενή χειρονομία προς τον Πούτιν σηκώνοντας το μεσαίο της δάκτυλο στην κάμερα : «Σε αυτή την παράσταση, υπάρχουν δύο διερμηνείς, ο ένας για τη νοηματική γλώσσα της Αμερικής και ο άλλος για τη βρετανική νοηματική γλώσσα. Ευτυχώς, όμως, σε όλες τις νοηματικές γλώσσες αυτή είναι η χειρονομία για τον Πούτιν».

Στο πλαίσιο αλληλεγγύης για την Ουκρανία, ο γνωστός Άγγλος ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δήλωσε ότι θέλει να δεχτεί Ουκρανούς πρόσφυγες, με αφορμή το πρόγραμμα της βρετανικής κυβέρνηση «σπίτια για την Ουκρανία», ενώ διασημότητες καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή.

Στην χθεσινή απονομή έγινε επίσης αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη, στην ενότητα των σπουδαίων καλλιτεχνών που έφυγαν από τη ζωή τη χρονιά που πέρασε.

ανταπόκριση από Λονδίνο Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος