Αμερόληπτη έρευνα για τα χημικά στη Συρία ζητά ο Πούτιν

Η Ρωσία καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε και αν γίνεται, κι επιθυμεί τη διεξαγωγή πλήρους και αμερόληπτης έρευνας για την επίθεση τον περασμένο μήνα στη συριακή πόλη Χαν Σεϊχούν, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, την Τρίτη στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

«Μια λύση για τη Συρία μπορεί να βρεθεί μόνο με ειρηνικά μέσα και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αναφορικά με την Ουκρανία, παρά τις επιμέρους διαφορές στις ερμηνείες για τα αίτια της κρίσης στη χώρα, Πούτιν και Μέρκελ συμφώνησαν ότι για την επίλυσή της θα πρέπει να υλοποιηθούν απαρέγκλιτα οι συμφωνίες του Μινσκ, να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της ομάδας της Νορμανδίας, ενώ και οι δύο τους εξήραν τη σημασία της παρουσίας των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην περιοχή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η καγκελάριος της Γερμανίας κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να ασκήσει την επιρροή του ώστε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία, όπου έχουν καταγγελθεί πολλές περιπτώσεις συλλήψεων και βασανιστηρίων.

Όσον αφορά τα περί ρωσικών παρεμβάσεων στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαμήνυσε ότι βασίστηκαν σε φήμες και πρόσθεσε πως η Μόσχα δεν επιθυμεί να παρεμβαίνουν ξένες δυνάμεις στην πολιτική της χώρας του.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ξένες δυνάμεις έχουν προσπαθήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια να παρέμβουν στη ρωσική πολιτική σκηνή, ακόμη και μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Από την πλευρά της, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη ανάμιξη της Μόσχας στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε πως θα αγωνιστεί με βάση τις πεποιθήσεις της.

«Γνωρίζουμε ότι η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο είναι μια διεθνής πρόκληση, αλλά το Βερολίνο αναμένει ότι οι γερμανικές εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς πρόβλημα», κατέληξε η Μέρκελ.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος