Ακρόαση του Μ. Σχοινά στο Ευρωκοινοβούλιο-Υπεραμύνθηκε του τίτλου του χαρτοφυλακίου του(video)

Με επιτυχία “πέρασε” ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κομισιόν για τη θέση , Μαργαρίτης Σχοινάς, τη διαδικασία ακρόασης στο Ευρωκοινοβούλιο, απαντώντας με πληρότητα στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε από ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες, που εστιάστηκαν κυρίως  στον τίτλο του χαρτοφυλακίου «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» που πρόκειται να αναλάβει.

Όπως επισήμανε ο κ. Σχοινάς  “Ποτέ δεν συμμερίστηκα την άποψη ότι ο τίτλος του χαρτοφυλακίου μου μπορεί να είναι απειλή, ότι μπορεί να δείχνει ότι εμείς βρισκόμαστε σε σύγκρουση με την κουλτούρα των άλλων” και έκανε λόγο για μία Ευρώπη που έχει χώρο για όλους ” Στον πυρήνα του να είναι κανείς Ευρωπαίος, σημαίνει να προστατεύει τους πιο ευάλωτους στις κοινωνίες μας”, είπε χαρακτηριστικά.

«Η ΕΕ είναι ένας φάρος σε ένα κόσμο που σκοτεινιάζει», πρόσθεσε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος, και ζήτησε από τους Ευρωπαίους να μην «τσιμπήσουν» στις προκλήσεις και την εργαλειοποίηση των ευρωπαϊκών αξιών που επιχειρούν κάποιοι λαϊκιστές και ακροδεξιοί.

“Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής είναι οι 700 χιλιάδες ψυχές που σώθηκαν στη Μεσόγειο χάρη σε μας” είπε ο κ. Σχοινάς, που ως συντονιστής αντιπρόεδρος θα παρακολουθεί το μεταναστευτικό, με την Σουηδέζα Επίτροπο, Ίλβα Γόχανσον.

Η τελική ψηφοφορία της Ευρωβουλής για το σύνολο των επιτρόπων θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος