Έβαν Γκέρσκοβιτς: Ο Αμερικανός δημοσιογράφος που κρατείται στη Ρωσία είναι «καλά στην υγεία του», λέει η πρεσβευτής Τρέισι

Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, δημοσιογράφος της Wall Street Journal που κρατείται στη Ρωσία από τα τέλη Μαρτίου, δέχθηκε σήμερα (14/8) την τρίτη επίσκεψή του από την πρεσβευτή στη Μόσχα, η οποία διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Η Λιν Τρέισι πήγε στη φυλακή Λεφόρτοβο της Μόσχας, έναν και πλέον μήνα μετά τη δεύτερη επίσκεψή της, ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η πρεσβευτής Τρέισι είπε ότι ο Έβαν εξακολουθεί να είναι καλά στην υγεία του και παραμένει ακμαίος παρά τις συνθήκες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος εργάστηκε επόσης για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι ο πρώτος Αμερικανός δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Ρωσία για κατασκοπεία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στα Ουράλια στις 29 Μαρτίου.

Ο Γκέρσκοβιτς δεν είχε πρόσβαση στο προξενείο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Η σύλληψή του εντάσσεται στο πλαίσιο των σοβαρών διπλωματικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπου η Ουάσινγκτον υποστηρίζει στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο απέναντι στη Μόσχα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος