Εurostat: Οι νέοι θα αποτελούν μόνο το 15% του πληθυσμού της ΕΕ έως το 2050

Array

Οι νέοι αναμένεται να αποτελούν το 14,9% του πληθυσμού της ΕΕ έως το 2050, σύμφωνα με πρόβλεψη της Eurostat.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Eurostat, οι νέοι ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών αποτελούσαν το 16,3 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ το 2021, με αυτή την κατηγορία να αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο ή το 26,7 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού στην περιοχή της πρωτεύουσας της Δανίας , Κοπεγχάγη, γράφει το Schengen Visa Info.

Άλλες περιφέρειες με μεγαλύτερη συγκέντρωση του νέου πληθυσμού περιλαμβάνουν τις φοιτητικές πόλεις Overig Groningen στην Ολλανδία, που αντιπροσωπεύουν το 25,4 τοις εκατό του συνόλου, και το Stadtkreis στη Γερμανία (25,1%).

Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, το ποσοστό της νεολαίας προβλεπόταν να παραμείνει αμετάβλητο ή να συνεχίσει να αυξάνεται σε 16 διαφορετικές περιφέρειες, με τρεις περιφέρειες να έχουν σχετικά υψηλό ποσοστό νέων το 2021.

Από το σύνολο, 14 από αυτές τις περιφέρειες βρίσκονται στη Γερμανία. Μια προηγούμενη έκθεση της Eurostat διαπίστωσε ότι η μέση ηλικία στην Ευρώπη ήταν 44,1%, ενώ το 2020 ήταν 43,9 %.

Οι περιοχές με τους νεότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη ήταν οι γαλλικές υπερπόντιες περιοχές όπως η Μαγιότ και η Γουιάνα, με μέση ηλικία τα 17,7 έτη και 26,3 ετών, αντίστοιχα.

Πηγή: Euronews Albania

Μετάφραση:Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος