Eurostat: 1.255.600 οι αιτήσεις ασύλου το 2015 στην ΕΕ – Περιζήτητη η Ουγγαρία – 11.370 αιτούντες στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 1,25 εκατομμύριο αλλοδαποί, κυρίως Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί, κατέθεσαν πέρυσι αίτηση χορήγησης ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ, ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ.

Ο συνολικός αριθμός-ρεκόρ των αιτήσεων χορήγησης ασύλου υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το 2014, διευκρινίζει η Eurostat. Ακριβώς 1.255.600 άνθρωποι είναι αυτοί που ζήτησαν διεθνή προστασία από την ΕΕ το 2015 και το 35% μεταξύ αυτών κατέθεσαν αίτηση χορήγησης ασύλου στη Γερμανία.

Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων χορήγησης ασύλου αυξήθηκε κατά 123% σε σχέση με τις 562.680 αιτήσεις που είχαν καταγραφεί το 2014.

Οι αιτήσεις από Σύρους πολίτες υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 362.775, με αποτέλεσμα η συριακή να αποτελεί την πρώτη εθνικότητα στον κατάλογο των προσφύγων (29% επί του συνόλου το 2015).
Ακολουθούν οι Αφγανοί (178.230, 14%) και οι Ιρακινοί (121.535, 10%), διευκρινίζει η Eurostat.

Όπως και το 2014, η Γερμανία ήταν μακράν η πρώτη χώρα της ΕΕ το 2015 που κατέγραψε τις περισσότερες αιτήσεις (441.800, 35,2% επί του συνόλου). Στη συνέχεια ακολουθούν η Ουγγαρία (174.435, 13,9%) και η Σουηδία (156.110, 12,4%).
Η Γαλλία είχε 70.570 αιτήσεις χορήγησης ασύλου (+20% σε ένα χρόνο), το 5,6% του συνόλου της ΕΕ, η Βρετανία 38.370 (3,1% του συνόλου) και η Ελλάδα 11.370 (0,9%).
Με βάση τον αριθμό των κατοίκων, ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν στην Ουγγαρία και κάνει τη χώρα αυτή την πιο περιζήτητη όλων, είναι πενταπλάσιος σε σχέση με αυτόν στη Δανία, τριπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο στη Φινλανδία.

Η Eurostat καταγράφει εννέα εθνικότητες αιτούντων άσυλο. Μετά τους Ιρακινούς που βρίσκονται στην τρίτη θέση με 10%, ακολουθούν οι Κοσοβάροι (5%), οι Αλβανοί (5%), οι Πακιστανοί (4%), οι Ερυθραίοι (3%), οι Νιγηριανοί (2%), οι Ιρανοί (1%). Σχεδόν το 26% των αιτήσεων προέρχονται από άλλες εθνικότητες που δεν διευκρινίζονται.
Στο συνολικό αριθμό των αιτήσεων χορήγησης ασύλου που έχουν κατατεθεί 922.800 εξετάζονταν ακόμη στα τέλη του 2015, επισημαίνει η Eurostat.

ΠΗΓΗ:Eurostat,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος