Europol: Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για τρομοκρατία και παραπληροφόρηση

Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία, Europol, δήλωσε ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκστρατειών παραπληροφόρησης παραμένουν υψηλοί.

«Οι τζιχαντιστικές τρομοκρατικές ομάδες αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή», σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της υπηρεσίας για την κατάσταση και τις τάσεις σχετικά με την τρομοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (TE-SAT) που παρουσιάστηκε στη Χάγη.

Σύμφωνα με την Europool, ορισμένες ακροδεξιές και ακροαριστερές τρομοκρατικές δραστηριότητες ενδέχεται επίσης να αυξηθούν.

Η Europol έχει προειδοποιήσει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει επίσης τη δημόσια ασφάλεια, κυρίως λόγω εκστρατειών παραπληροφόρησης που οργανώνονται από φιλορωσικές ομάδες που μπορούν να πολώσουν και να υποκινήσουν την τρομοκρατική και εξτρεμιστική βία.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, οι περισσότεροι από τους 380 υπόπτους για τρομοκρατία που συνελήφθησαν πέρυσι ήταν ισλαμικής καταγωγής.

«Το 2022 αναφέρθηκαν 28 τρομοκρατικές επιθέσεις στην ΕΕ με τέσσερις νεκρούς: δύο σε μία επίθεση από ισλαμιστές και δύο σε επιθέσεις της ακροδεξιάς», τονίζει η Europol.

Πηγή: ATSH-DPA

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος