Europol: Πώς δρούσε το «σούπερ καρτέλ» που ήλεγχε το 1/3 του εμπορίου κοκαΐνης στην Ευρώπη – 49 συλλήψεις

Η αστυνομία διέλυσε ένα «σούπερ καρτέλ» της κοκαΐνης και συνέλαβε 49 υπόπτους σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων έξι «στόχους μεγάλης αξίας» στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε την Δευτέρα (28/11) η Europol.

Αυτό το «σούπερ καρτέλ» ήλεγχε «περίπου το ένα τρίτο του εμπορίου της κοκαΐνης στην Ευρώπη», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της η Europol.

Η Europol δήλωσε ότι 49 ύποπτοι έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας, με την τελευταία σειρά επιδρομών σε όλη την Ευρώπη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να πραγματοποιείται μεταξύ 8-19 Νοεμβρίου.

Πάνω από 30 τόνοι ναρκωτικών κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών που διεξήχθησαν στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την υποστήριξη της Europol. Η αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών έπαιξε επίσης ρόλο στην εξάρθρωση της οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται επίσης σε ξέπλυμα χρήματος, δήλωσε η Europol.

«Η κλίμακα της εισαγωγής κοκαΐνης στην Ευρώπη υπό τον έλεγχο και τη διοίκηση των υπόπτων ήταν τεράστια», δήλωσε η Europol, προσθέτοντας ότι οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν κρυπτογραφημένες επικοινωνίες για να οργανώνουν τις αποστολές ναρκωτικών.

Η Ολλανδία ήταν η χώρα στην οποία έγιναν οι περισσότερες συλλήψεις, με 14 υπόπτους που συνελήφθησαν το 2021. Η Europol δήλωσε ότι έξι «στόχοι υψηλής αξίας» συνελήφθησαν στο Ντουμπάι.

Πηγή: AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος