Europol: Παγκόσμια επιχείρηση διαλύει αγορά ναρκωτικών στο «σκοτεινό διαδίκτυο»

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο κατέλαβαν μια διαδικτυακή αγορά και συνέλαβαν σχεδόν 300 άτομα ύποπτα για συμμετοχή στην αγορά και πώληση ναρκωτικών, ανέφερε την Τρίτη η Europol, η υπηρεσία επιβολής του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παγκόσμια επιχείρηση κατά της «Monopoly Market», που συντονίζεται από την Europol, είναι η τελευταία μεγάλη εξάρθρωση πλατφορμών για την πώληση ναρκωτικών και άλλων παράνομων προϊόντων στον λεγόμενο Dark Web, ένα μέρος του Διαδικτύου που φιλοξενείται σε ένα κρυπτογραφημένο δίκτυο και είναι προσβάσιμο μόνο μέσω εξειδικευμένων εργαλείων που παρέχουν ανωνυμία.

Ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων – 153 – σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενο από το Ηνωμένο Βασίλειο με 55 και τη Γερμανία με 52, σύμφωνα με την Europol.

Η Europol είπε ότι 288 ύποπτοι συνελήφθησαν και περισσότερα από 50,8 εκατομμύρια ευρώ  κατασχέθηκαν σε μετρητά και εικονικά νομίσματα, 850 κιλά ναρκωτικών και 117 πυροβόλα όπλα  μετά από  μια σειρά επιδρομών σε πολλές χώρες. Δεν έγινε αμέσως σαφές πότε έγιναν οι συλλήψεις.

Τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν περιελάμβαναν περισσότερα από 258 κιλά αμφεταμίνες, 43 κιλά κοκαΐνη, 43 κιλά MDMA και περισσότερα από 10 κιλά LSD και χάπια έκστασης, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.

 Πηγή: AFP 

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος