Eurojust: Έρευνες σε Γερμανία, Ιταλία και Ουγγαρία για ελαττωματικές συσκευές εκπομπών οξειδίου σε ιαπωνικά αυτοκίνητα

ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Kώστας Δαβάνης

Η αντιμετώπιση της χρήσης ελαττωματικών συσκευών εκπομπής ρύπων σε κινητήρες, που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα Ιάπωνα κατασκευαστή διερευνά η Eurojust σε συνεργασία με την Γερμανία, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Οι συσκευές φέρεται να τοποθετούνταν σε κινητήρες ντίζελ μεγάλου αριθμού οχημάτων ιταλικής κατασκευής, δίνοντας την εντύπωση ότι οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου των οχημάτων ήταν σύμφωνες με τους κανονισμούς της ΕΕ με τους κινητήρες να έχουν συναρμολογηθεί σε διάφορα μοντέλα στο εργοστάσιο παραγωγής της ιαπωνικής εταιρίας στην Ουγγαρία.

Στόχος των ερευνών, που πραγματοποιούνται κατόπιν αιτήματος της Μονάδας Οικονομικού Εγκλήματος της Γενικής Εισαγγελίας της Φρανκφούρτης, είναι η εξασφάλιση διαφόρων εγγράφων, στοιχείων και αλληλογραφίας. Αυτές οι πληροφορίες θα εξεταστούν αργότερα και θα αναλυθούν περαιτέρω από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Η εταιρεία παραγωγής των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, με την ευρωπαϊκή της έδρα στη Γερμανία, υποτίθεται ότι γνωρίζει ότι από το 2018 έχουν τοποθετηθεί στους κινητήρες ντίζελ αυτές οι είδους συσκευές. Οι έρευνες έδειξαν ότι τα επίπεδα εκπομπών οξειδίου του αζώτου, όπως και τα καθορισμένα όρια δεν ήταν σύμφωνα με τα νομικά πρότυπα εκπομπών της ΕΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος