«Έσπασε το γυαλί» στην ακροδεξιά: Μετά τη Λεπέν τέλος στη συνεργασία με τους Γερμανούς και από την Ιταλική «Λέγκα»

Η Ακροδεξιά στην Ευρώπη κερδίζει διαρκώς έδαφος, όμως λίγο πριν τις Ευρωεκλογές καταγράφεται ρήξη μεταξύ του γερμανικού ΑfD και του Γαλλικού κόμματος της Λεπέν. Αιτία οι δηλώσεις του υποψηφίου του ΑfD Μαξιμίλιαν Κραχ πως «δεν ήταν όλα τα μέλη των SS εγκληματίες». Ο Κραχ, πάντως, μετά το σάλο, έκανε ένα βήμα πίσω σταματώντας δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις.

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Τα SS που διαχειρίζονταν και τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, διέπραξαν φρικτά εγκλήματα πολέμου και στη Γαλλία. Οι δηλώσεις Κραχ ήταν αρκετές για να πάρει η Λε Πεν οριστικά διαζύγιο από το γερμανικό AfD.

«To AfD πάει από πρόκληση σε πρόκληση. Καθυστερήσαμε την απόφασή μας.  Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε μία ξεκάθαρη ρήξη με αυτό το κίνημα, το οποίο δεν έχει αποτελεσματική ηγεσία και βρίσκεται υπό τον έλεγχο ριζοσπαστικών ομάδων που βρίσκοντα στους κόλπους του», δήλωσε η ίδια. 

Τόσο το κόμμα της Λεπέν Rassemblement National όσο και η Λέγκα του Βορρά του Σαλβίνι σταματούν τη συνεργασία με το AfD στην ομάδα ID στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το AfD βράζει, ο Κραχ θεωρεί ότι όλα ήταν πρόφαση να πληγεί το κόμμα του. Να βγει από το ευρωψηφοδέλτιο δεν γίνεται πλέον. Αλλά απέχει από προεκλογικές εμφανίσεις και παραιτείται από μέλος του προεδρείου του κόμματος.

Και ο δεύτερος στη ευρωλίστα, Πετρ Μπίστρον, δεν εμφανίζεται προεκλογικά λόγω εισαγγελικής έρευνας για χρηματισμό του από τη Ρωσία.

Και για τον Κραχ γίνεται έρευνα για χρηματισμό του από Μόσχα και Πεκίνο – στενός συνεργάτης του προφυλακίστηκε πρόσφατα για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Στο μεταξύ τα ποσοστά του AfD στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές πέφτουν. Ψηλά παραμένουν στην ανατολική Γερμανία, όπου θα γίνουν το φθινόπωρο και κρίσιμες εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος