ΕΣΗΕΑ – ΔΟΔ: Ατιμώρητα διεθνώς τα εγκλήματα κατά των δημοσιογράφων – Μόνο μία στις δέκα δολοφονίες διερευνώνται

Την θλιβερή πραγματικότητα σε ότι αφορά το ποσοστό διερεύνησης των διωκτικών αρχών σε παγκόσμιο επίπεδο, δολοφονιών δημοσιογράφων, καταδεικνύει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

«Μόνο μία στις δέκα δολοφονίες δημοσιογράφων αποτελούν αντικείμενο έρευνας των διωκτικών αρχών σε παγκόσμιο επίπεδο» επισημαίνεται σχετικά.

Από την πλευρά της, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει το ζήτημα της ατιμωρησίας των εγκλημάτων κατά των δημοσιογράφων. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται και η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που παραμένει ανεξιχνίαστη.

Όπως αναφέρει η Ένωση Συντακτών με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τερματισμού της Ατιμωρησίας των Εγκλημάτων κατά των Δημοσιογράφων, μόνο μία στις δέκα δολοφονίες δημοσιογράφων αποτελούν αντικείμενο έρευνας των διωκτικών αρχών σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Τονίζεται ακόμα, ότι η φετινή εκστρατεία της ΔΟΔ επικεντρώνεται στο Αφγανιστάν, το Κοσσυφοπέδιο, το Μεξικό, τη Σομαλία και την Υεμένη, όπου δεκάδες συνάδελφοι βασανίζονται, δολοφονούνται και εκτοπίζονται.

«Για την Ελλάδα, η σημερινή ημέρα στιγματίζεται από το γεγονός ότι σχεδόν έξι μήνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του συναδέλφου μας, Γιώργου Καραϊβάζ, δεν έχουν συλληφθεί οι δολοφόνοι του», σημειώνει η Ένωση Συντακτών.

«Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούμε μία εκστρατεία για να καταδικάσουμε την ατιμωρησία και καλούμε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να λογοδοτήσουν, καθώς δεν δεσμεύονται να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όσους επιτίθενται ή δολοφονούν δημοσιογράφους», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος