Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι στην Υεμένη απαιτούν τα εμπορικά πλοία να λαμβάνουν άδεια διέλευσης από τις αρχές τους  

Τα διερχόμενα πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα πριν εισέλθουν στα ύδατα της Υεμένης  πρέπει να λάβουν άδεια από την Αρχή Ναυτιλιακών Υποθέσεων που ελέγχεται από τους Χούθι σύμφωνα με δήλωση του  Misfer Al-Numair, υπουργού Επικοινωνιών και Πληροφορικής στην κυβέρνηση των Χούθι.

Το εύρος των χωρικών υδάτων που επηρεάζονται από την απόφαση των Χούθι εκτείνεται στα μισά του δρόμου μέχρι το στενό Bab al-Mandab, το οποίο έχει πλάτος 20 χιλιόμετρα και είναι η είσοδος στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω της οποίας περίπου το 15% της παγκόσμιας ναυτιλιακής κίνησης διέρχεται αμφίδρομα στη Διώρυγα του Σουέζ.

Οι Χούθι, σύμμαχοι του Ιράν, εξαπέλύσαν επιθέσεις με drone και πυραύλους σε διεθνή εμπορικά πλοία στον Κόλπο του Άντεν από τα μέσα Νοεμβρίου και υποστηρίζουν ότι το κάνουν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους ενόψει του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα.

Οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις ανάγκασαν τις εταιρείες να στραφούν σε μια μακρύτερη, πιο ακριβή διαδρομή γύρω από την Αφρική και έχουν επίσης τροφοδοτήσει φόβους ότι ένας πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή.Σε απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία βομβάρδισαν στόχους των Χούτι.

Το Al-Masirah TV επικαλούμενο τον Al-Numair ανέφερε ότι : «Τα θαλάσσια πλοία καλωδίων πρέπει να λάβουν άδεια από το Maritime Affairs στη Σαναά πριν εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της Υεμένης». Σύμφωνα με το , το κύριο τηλεοπτικό πρακτορείο ειδήσεων που διαχειρίζεται η ομάδα, πρόσθεσε ότι, «το Υπουργείο Συγκοινωνιών είναι έτοιμο να βοηθήσει στην εκπλήρωση αιτημάτων για άδειες και ταυτοποίηση πλοίων με τις ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης, και το επιβεβαιώνουμε από ανησυχία για την ασφάλειά τους».

Η HGC Global Communications με έδρα το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον τέσσερα υποβρύχια καλώδια επικοινωνίας υπέστησαν ζημιές την περασμένη εβδομάδα στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να αναφέρει τον λόγο. Εκτίμησε ότι η ζημιά επηρέασε το 25 τοις εκατό της διακίνησης δεδομένων που ρέει κάτω από την Ερυθρά Θάλασσα και ανέφερε σε δήλωση της ότι είχε αναπτύξει ένα σχέδιο για τη μεταφορά δεδομένων μέσω άλλων γραμμών.

Το Σάββατο, Ο Misfer Al-Numair, υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφορικής στην κυβέρνηση των Χούθι της Υεμένης ανέφερε ότι  οι αμερικανικές και βρετανικές επιθέσεις είναι  υπεύθυνες για οποιαδήποτε ζημιά στα καλώδια.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος