Ερσίν Τατάρ: “Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν έκλεισε την πόρτα”

Αντοπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

«Ο Γενικός Γραμματέας δεν έκλεισε την πόρτα», ανέφερε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του σε σχέση με το θέμα της λύσης του Κυπριακού, αλλά και της επανεξέτασης των δεδομένων για την Κύπρο.

Όπως αναφέρει η Kibris postasi, ο Ερσίν Τατάρ κοιτάζοντας κατάματα τον κόσμο, δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν «χωριστή κυριαρχία και χωριστό κράτος». Υποστήριξε ότι αυτή η στάση απέφερε πολλά κέρδη στους Τουρκοκύπριους και ισχυρίστηκε ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι παράμετροι του ΟΗΕ για την Κύπρο.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρόσθεσε ότι εδώ και χρόνια υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο, επανέλαβε τη θέση ότι η Κύπρος και η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι οι ίδιες όπως παλιά και ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά έθνη με διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες στην Κύπρο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η πολιτική που εφαρμόζουν συνάδει με τις πραγματικότητες στην Κύπρο.

Είπε, τέλος ότι ο στόχος της λύσης του Κυπριακού στη βάση του μοντέλου της Ομοσπονδίας με μία κυριαρχία και συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι να καταστούν μειονότητα οι «Τούρκοι της Κύπρου» και να φύγει η Τουρκία από το νησί.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος