Ερσίν Τατάρ: “Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν έκλεισε την πόρτα”

Αντοπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

«Ο Γενικός Γραμματέας δεν έκλεισε την πόρτα», ανέφερε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του σε σχέση με το θέμα της λύσης του Κυπριακού, αλλά και της επανεξέτασης των δεδομένων για την Κύπρο.

Όπως αναφέρει η Kibris postasi, ο Ερσίν Τατάρ κοιτάζοντας κατάματα τον κόσμο, δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν «χωριστή κυριαρχία και χωριστό κράτος». Υποστήριξε ότι αυτή η στάση απέφερε πολλά κέρδη στους Τουρκοκύπριους και ισχυρίστηκε ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι παράμετροι του ΟΗΕ για την Κύπρο.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρόσθεσε ότι εδώ και χρόνια υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο, επανέλαβε τη θέση ότι η Κύπρος και η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι οι ίδιες όπως παλιά και ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά έθνη με διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες στην Κύπρο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η πολιτική που εφαρμόζουν συνάδει με τις πραγματικότητες στην Κύπρο.

Είπε, τέλος ότι ο στόχος της λύσης του Κυπριακού στη βάση του μοντέλου της Ομοσπονδίας με μία κυριαρχία και συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι να καταστούν μειονότητα οι «Τούρκοι της Κύπρου» και να φύγει η Τουρκία από το νησί.

Πηγή: ΕΡΤ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ