Ερντογάν: Προαναγγέλλει στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ

Η Τουρκία θα σφίξει τον κλοιό γύρω από τους αντάρτες της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ στο Ιράκ και το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά αυτό το καλοκαίρι, ξεκαθάρισε το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωση που ειρηνεύεται ως προαναγγελία κλιμάκωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τον κλοιό που θα διασφαλίσει τα σύνορα μας με το Ιράκ. Με τη θέληση του Θεού, θα έχουμε επιλύσει οριστικά το ζήτημα στα σύνορα μας με το Ιράκ αυτό το καλοκαίρι. Καλούμε όλους στην περιοχή να σεβαστούν τη στρατηγική ασφαλείας μας, την οποία τους έχουμε περιγράψει ξεκάθαρα. Διαφορετικά, θα είναι οι ίδιοι η αιτία των εντάσεων που θα προκύψουν».

Ανέφερε επίσης ότι η χώρα του κάνει προετοιμασίες «που θα γίνουν νέοι εφιάλτες σε όσους πιστεύουν ότι η Τουρκία θα γονατίσει από ένα τρομοκρατικό κράτος κατά μήκος των νότιων συνόρων της».

«Μέχρι να αποδεχθούν αυτή την πραγματικότητα όσοι ακόμη δεν μπορούν να κατανοήσουν την αποφασιστικότητα της χώρας μας και του έθνους μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εμείς δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Γάζα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το πρώτο κτίριο εβραϊκού οικισμού θα είναι από μόνο του αρκετό για να δείξει ότι η αιτία αυτής της θηριωδίας δεν είναι τίποτα άλλο, «αλλά μόνο η κλοπή, η ανηθικότητα και η ατιμία».

Τόνισε, επίσης, ότι «ως Τουρκία προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας στη Γάζα με τις διπλωματικές μας πρωτοβουλίες και την ανθρωπιστική μας βοήθεια. Η Τουρκία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την Παλαιστίνη και θα συνεχίσει να το κάνει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην τουρκική αμυντική βιομηχανία λέγοντας η Τουρκία βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις εξαγωγών παγκοσμίως στην τεχνολογία των οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και στην κορυφή των εξαγωγών τους. Μόνο πέρυσι οι εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών ανήλθαν σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος