Ο Ερντογάν επιμένει για S-400 και F-35

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν σταθερή μείωση των ποσοστών του κόμματός του και της δικής του δημοτικότητας, ο πρόεδρος Ερντογάν προσπαθεί να προσελκύσει τα περίπου 6 εκατομμύρια νέων ψηφοφόρων που τον αμφισβητούν.

Σε προβολή πολεμικού ντοκιμαντέρ που έγινε χθες βράδι στο νέο Μουσείο της Τροίας, στα Δαρδανέλια σε ακροατήριο νέων από τις 81 επαρχίες, ο πρόεδρος Ερντογάν πρόβαλε το έργο που έγινε τα 19 χρόνια της θητείας του, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της αντιπολίτευσης ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι  “αν ο λαός μάς πει πηγαίνετε στο καλό και έρθουν οι επόμενοι, τότε ας γκρεμίσουν ό,τι εμείς χτίσαμε”.

Στην ίδια όμως ομιλία αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα των ρωσικών S-400, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια ότι η Τουρκία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για νέα αγορά Σ400 «Οι ΗΠΑ λένε να τους επιστρέψετε. Τους είπαμε, γιατί να τούς επιστρέψουμε; Μάς τούς δώσατε εσείς και δεν τούς παραλάβαμε;. Θα φροντίσουμε για τον εαυτό μας. Μια τέτοια προσφορά μάς ήρθε από τους Ρώσους, την πήραμε από εκεί. Εσείς δίνετε; Δεν το έκαναν. Πληρώσαμε 1 δισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια δολάρια για τα F-35, αλλά τα F-35 δεν μάς δόθηκαν. Τώρα, έρχονται κάποιες νέες προσφορές και θα  δούμε τι θα γίνει.»

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, Κωνσταντινούπολη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος