Ερντογάν: Δεν υποκύπτουμε στη γλώσσα απειλών, εκφοβισμού και εκβιασμού

Aνταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στην 98η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, την συμφωνία ορόσημο που αναγνωρίζει το σύγχρονο τουρκικό κράτος.

“Ο αγώνας του ηρωικού μας έθνους για ανεξαρτησία, που στέφθηκε με νίκη παρά τις αδυναμίες και τις δυσκολίες, επιβεβαιώθηκε στη διεθνή σκηνή με τη Συνθήκη της Λωζάνης”, αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος σε δήλωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας.

“Είμαστε αποφασισμένοι να εισέλθουμε στο 2023, όταν θα γιορτάσουμε την 100ή επέτειο της δημοκρατίας μας, ως μια ισχυρότερη, πιο ανεξάρτητη και πιο ευημερούσα χώρα οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτικά και διπλωματικά”, τονίζει ο Ερντογάν.

“Συνεχίζουμε να αποτρέπουμε τις προδοτικές φιλοδοξίες ενάντια στην ενότητα και την ακεραιότητα της χώρας μας, καθώς και στην ειρήνη και την ευημερία του έθνους μας”, προσθέτει ο τούρκος πρόεδρος.

«Οι κρίσιμες επιτυχίες που έχει σημειώσει η Τουρκία σε διάφορους τομείς, από τη Συρία έως τη Λιβύη έως την Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, είναι η σαφέστερη ένδειξη της βούλησής μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας.

Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στη γλώσσα απειλών, εκφοβισμού και εκβιασμού ορισμένων κύκλων σε οποιονδήποτε από αυτούς τους τομείς και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο,» καταλήγει ο τούρκος πρόεδρος.

Επίσης ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του επίσης στον ιδρυτή της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, και άλλους Τούρκους βετεράνους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος