Έρευνα Δήμου Λονδίνου: Οι μισοί Λονδρέζοι μόλις και τα βγάζουν πέρα ή δυσκολεύονται οικονομικά

Array

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Την ημέρα που ανακοινώθηκε περαιτέρω συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας, ο Δήμαρχος του Λονδίνου δημοσιεύει έρευνα της YouGov που δείχνει ότι οι μισοί Λονδρέζοι είτε «δυσκολεύονται οικονομικά» (18%) ή «μόλις και τα βγάζουν πέρα» οικονομικά (32%).

Ο Σαντίκ Κχαν δημοσίευσε νέα δημοσκόπηση της YouGov η οποία έγινε με αίτημα του Δήμου, και αποκαλύπτει πώς είναι πραγματικά η ζωή στο Λονδίνο, καθώς η κρίση του κόστους ζωής συνεχίζεται.

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης τον δυσανάλογο αντίκτυπο που έχει η πίεση στα οικονομικά στους μαύρους και τους ανάπηρους Λονδρέζους.

Η δημοσκόπηση του Δημαρχείου αποκαλύπτει ότι:

  • Σχεδόν οι μισοί Λονδρέζοι (49 τοις εκατό) χρησιμοποιούν λιγότερο νερό, ενέργεια ή καύσιμα.
  • Οι μισοί Λονδρέζοι είτε «δυσκολεύονται οικονομικά»* (18 τοις εκατό) είτε «απλώς τα βγάζουν πέρα» οικονομικά (32 τοις εκατό).
    Οι μισοί Λονδρέζοι (51 τοις εκατό) έχουν κόψει “τα μη απαραίτητα”.
  • Το 14 τοις εκατό των Λονδρέζων λένε ότι τακτικά ή περιστασιακά δεν μπόρεσαν να αγοράσουν τρόφιμα ή βασικά είδη ή βασίστηκαν σε εξωτερική υποστήριξη τους τελευταίους έξι μήνες.
  • Το 44 τοις εκατό των Λονδρέζων λένε ότι είτε σίγουρα (15 τοις εκατό) είτε πιθανώς (29 τοις εκατό) θα δυσκολευτούν με τους λογαριασμούς ενέργειας.
  • Το 80 τοις εκατό ανησυχεί για τις αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος και το 79 τοις εκατό για τις αυξήσεις στο κόστος ζωής τους επόμενους 12 μήνες.
  • Οι Μαύροι Λονδρέζοι (14 τοις εκατό) και οι Λονδρέζοι με αναπηρία (17 τοις εκατό) έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν μείνει πίσω στους λογαριασμούς τους.
  • Ο Σαντίκ Κχαν, “απαιτεί άμεση βοήθεια για τους λιγότερο εύπορους” στην ανακοίνωση του προϋπολογισμού την επόμενη εβδομάδα (17/11)

Ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει, ότι «τα συγκλονιστικά νέα ευρήματα αυξάνουν την ανάγκη για τον Υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, να λάβει επείγουσες αποφάσεις για την ενίσχυση του πληθυσμού που υποφέρει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος