Επτά Έλληνες στη λίστα με τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες του κόσμου

Στη λίστα των 3.000 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, την οποία συντάσσει κάθε χρόνο ο οργανισμός Thomson Reuters, περιλαμβάνονται επτά Έλληνες ακαδημαϊκοί.

Συγκεκριμένα οι τιμώμενοι είναι: Ο Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γεράσιμος Φιλιππάτος, καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και από το 2014 πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιακής Ανεπάρκειας, οι Κωνσταντίνος Ρακόπουλος και Δημήτριος Ρακόπουλος, καθηγητές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Γιώργος Καραγιαννίδης, καθηγητής Πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και οι καθηγητές Δήμητρα Δαφερέρα και Μόσχος Πολυσίου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη λίστα περιλαμβάνονται και πολλοί επιστήμονες ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι εργάζονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως, ο Χριστόδουλος Φλούδας από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, ο Γιώργος Γιαννάκης από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και ο Τζον Κληρονόμος από το University British Colυmbia του Καναδά.

«Είναι ασφαλώς μία πολύ μεγάλη τιμή. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για το ίδρυμά μας και φυσικά για τη χώρα μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημόπουλος.

Το βασικό κριτήριο επιλογής για την κατάρτιση της λίστας των 3.000 ήταν όχι μόνο ο όγκος των δημοσιεύσεων που έχει κάθε ένας από αυτούς τους επιστήμονες, αλλά και η συχνότητα της χρήσης των ερευνών τους ως πηγή από τους συναδέλφους τους.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι διακεκριμένοι επιστήμονες της λίστας προέρχονται από τις ΗΠΑ και ακολουθούν επιστήμονες από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Κίνα, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ολλανδία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Σαουδική Αραβία και την Ισπανία.

Η Ιατρική, η Βιολογία-Βιοχημεία, η Χημεία και η Μοριακή Βιολογία-Γενετική είναι οι επιστήμες στις οποίες είναι αφοσιωμένοι οι περισσότεροι από τους διακεκριμένους. Τέλος, το University California System των ΗΠΑ κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος