«Στοχευμένη» επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατά της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Καλεί όλους τους πράκτορες να παραδοθούν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τα ξημερώματα ότι διεξάγει «στοχευμένη» επιχείρηση «ακριβείας», εναντίον μελών της Χαμάς στο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην επιχείρηση
συμπεριλαμβάνονται μέλη «του ιατρικού σώματος» και «αραβόφωνοι» στρατιωτικοί, ενώ έγινε «ειδική εκπαίδευση» με «την πρόθεση να μην πάθουν κακό άμαχοι».

Ο διευθυντής των Υπηρεσιών Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, Μουνίρ Αμπού Αλ Ρις δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα, ότι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν μέσα στο Σίφα, ερευνώντας τα υπόγειά του και ότι ασθενείς έχουν καταληφθεί από πανικό εξαιτίας των κρότων εκρήξεων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του πραγματοποιούν επιχείρηση κατά της Χαμάς εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός αναφέρει πως με βάση τις πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και λόγω επιχειρησιακής αναγκαιότητας, οι δυνάμεις του στρατού πραγματοποιούν στοχευμένη επιχείρηση κατά της Χαμάς σε μια συγκεκριμένη περιοχή στο νοσοκομείο Σίφα.

Οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού περιλαμβάνουν ιατρικές ομάδες και αραβόφωνους, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε ειδική εκπαίδευση για να προετοιμαστούν για αυτό το περίπλοκο και ευαίσθητο περιβάλλον, με σκοπό να μην προκληθεί καμία ζημιά στους αμάχους».

Ο στρατός καλεί όλους τους πράκτορες της Χαμάς στο νοσοκομείο να παραδοθούν.


Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Ασράφ αλ Κίντρα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ ότι το Ισραήλ «μας πληροφόρησε πως θα γίνει έφοδος στο κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου Ας Σίφα τα επόμενα λεπτά».

Σύμφωνα με τον κ. Κίντρα, αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας της Χαμάς ενημέρωσαν τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για την προειδοποίηση.


Αντίδραση υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής

θεωρούμε τις δυνάμεις του Ισραήλ πλήρως υπεύθυνες για τη ζωή του ιατρικού προσωπικού, των ασθενών και των εκτοπισμένων ανθρώπων στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας ανέφεραν εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας της Παλαιστιναικής Αρχής.

Οι θάλαμοι έχουν γεμίσει καπνούς και οι γιατροί προσπαθούν να φύγουν.

Χιλιάδες άνθρωποι, ασθενείς, τραυματίες, μέλη του υγειονομικού στρατού κι εκτοπισμένοι εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται από την 7η Οκτωβρίου, είναι στοιβαγμένοι στο κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου Σίφα, που είναι περικυκλωμένο «απ’ όλες τις πλευρές» από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με τη Χαμάς, που έκανε λόγο για «εντατικά πυρά».

Ο Τσαχάλ λέει πως το νοσοκομείο Σίφα φιλοξενεί στρατηγικές υποδομές της Χαμάς και ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό σαν «ανθρώπινη ασπίδα». Η Χαμάς το διαψεύδει.

ΗΠΑ: Έχουμε αποδείξεις ότι κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα υπάρχει στρατηγείο της Χαμάς – Η απάντηση της ισλαμιστικής οργάνωσης

Η Χαμάς δήλωσε ότι οι επισημάνσεις του Λευκού Οίκου ότι η ισλαμιστική ομάδα διαθέτει κέντρο διοίκησης στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Γάζα ήταν ένα «πράσινο φως» για το Ισραήλ να διαπράξει «βάναυσες σφαγές» με στόχο ιατρικές εγκαταστάσεις στο παλαιστινιακό έδαφος.

O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ έχουν σοβαρές αποδείξεις ότι κάτω από το νοκοσοκομείο Αλ Σίφα υπάρχει στρατηγείο της Χαμάς. Πρόκειται για έγκλημα πολέμου, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε ακόμη σε ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με ανθρωπιστικές οργανώσεις, ώστε να βρεθεί τρόπος να εκκενωθούν τα νοσοκομεία της Γάζας. Τονίζεται δε, πως η εκκένωση αυτή πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην τεθεί σε κίνδυνο ή να βρεθεί σε διασταυρούμενα πυρά κανένα μωρό, κανένας ασθενής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος