O Ερντογάν υποστηρίζει πως δικαιούται τρίτη υποψηφιότητα για την προεδρία

Array

Κωνσταντινούπολη — Ανταπόκριση Αριάνα Φερεντίνου

Μιλώντας στην πόλη Ντενιζλί, ο πρόεδρος Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον της συμμαχίας της αντιπολίτευσης και απέρριψε κάθε ισχυρισμό ότι δεν νομιμοποιείται από το τουρκικό σύνταγμα να θέσει υποψηφιότητα ως πρόεδρος για τρίτη θητεία.


«Η συνταγματική τροποποίηση που εγκρίθηκε το 2017 είναι ξεκάθαρη χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Το 2018, μηδενίστηκε το κοντέρ. Νοητικά και νομικά, εκλέχθηκε de facto Πρόεδρος. Το 2018 εκλέχτηκε ο πρώτος Πρόεδρος του νέου συστήματος. Διατηρήσαμε τον τίτλο του αρχηγού κράτους στο νέο σύστημα ως Προέδρου.
Έστρωσαν το τραπέζι (των 6), αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν υποψήφιο από το τραπέζι. Είδαν ότι δεν μπορούσαν να προτείνουν υποψήφιους μόνοι τους, και  άρχισαν να ρίχνουν λάσπη στην υποψηφιότητά μας. Είπαμε εδώ και μήνες ότι είμαστε υποψήφιοι. Είμαι Πρόεδρος 4,5 χρόνια, υπάρχει και πριν. Πού ήταν το μυαλό σας; Γιατί δεν είπατε τίποτα μέχρι τώρα;».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέχισε:

«Βλέπω τώρα ότι ο φόβος (της αντιπολίτευσης) να χάσουν τον έλεγχό τους στα σενάρια του χάους που συνδέονται με την ημέρα των εκλογών κυριεύει τις καρδιές τους. Νικήσαμε όλους τους αντιπάλους μας στην κάλπη, καθώς δεν δεχθήκαμε κανέναν τρόπο ή μέθοδο πέρα ​​από την εθνική βούληση. Ελπίζω να είστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τη νίκη από την κάλπη στις 14 Μαΐου; Εκείνοι των οποίων οι ιστορίες είναι γεμάτες κηδεμονία, πραξικοπήματα και κρίσεις δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη δύναμη της εθνικής βούλησης».

»» Φτάνει, λέμε, για όσους επιχειρούν πολιτική μηχανική με ξένη στήριξη που στράφηκαν στο τραπέζι των 6 αντί να επιλέξουν την εθνική βούληση.

»» Όπως βάλαμε τέλος στο πραξικόπημα και στις τρομοκρατικές προδοσίες, ελπίζω να θάψουμε την κηδεμονία του τραπεζιού των 6 στην κάλπη στις 14 Μαΐου και να απογοητεύσουμε όσους θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα μας από μακριά. Μαζέψτε όλους στο τραπέζι των 6, βάλτε FETO, PKK, τρομοκρατικές οργανώσεις, προσθέστε παγκόσμια ΜΜΕ, πρώην υπηρεσίες πληροφοριών, πολιτικούς και εκπροσώπους ιμπεριαλιστών. Ας δούμε τι θα σημαίνουν όλα αυτά μπροστά στη δύναμη της εθνικής βούλησης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος