Επίθεση Ερντογάν σε Γαλλία – Γερμανία: «Είναι εργαλεία της ελληνικής προπαγάνδας»

Ο Πρόεδρος Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων των μέσων τουρκικών μέσων ενημέρωσης κατά την επιστροφή του στο αεροπλάνο από την επίσκεψή του στο Σότσι.

Ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι την ημέρα που θα μεταβεί στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας για να παραστεί στον απόπλου τoυ γεωτρητικού πλοίου Αμπτουλχαμίντ Χαν και θα αποκαλύψει τη διαδρομή του, θα επισκεφτεί το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακκουγιού για να εξετάσει την κατάσταση και να ενημερώσει τον πρόεδρο Πούτιν.

Μεταξύ των άλλων, ο τούρκος πρόεδρος ρωτήθηκε για την Ευρώπη και τη στάση της Γερμανίας και Γαλλίας προς την Τουρκία.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια βαθιά ενεργειακή κρίση. Από την άλλη, βλέπουμε ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία στοχοποιούν την Τουρκία υιοθετώντας και υπερασπιζόμενες τις άδικες διεκδικήσεις της Ελλάδας» είπε και συνέχισε:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις. Δυστυχώς η Γερμανία και η Γαλλία είναι επίσης εργαλεία Ελληνικής και Ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ συγχωρούν τα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο. Η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής. Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών. Το πλοίο ξηρού φορτίου Razoni που περνούσε από την Κωνσταντινούπολη ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο. Πίσω του, υπάρχουν περίπου 20 πλοία παρατεταγμένα και έτοιμα».

Ο Ερντογάν ρωτήθηκε επίσης για την κρίση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε: «Υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην Ελλάδα. Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο λόγος είναι η ανακάλυψη spyware στο κινητό τηλέφωνο του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης. Υπάρχουν καταγγελίες ότι εμπλέκεται και ο ανιψιός του Μητσοτάκη. Πώς το αξιολογείτε;»

Ο Ερντογάν απάντησε: «Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Αυτή είναι η εσωτερική τους υπόθεση».

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος