Επίθεση από ιρανικά drones σε βρετανικά στρατεύματα στο Ιράκ

Βρετανικά στρατεύματα δέχθηκαν επίθεση από ιρανικά drones σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ, όπως αποκάλυψαν οι βρετανικές αμυντικές αρχές.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο

Μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κατέρριψαν δύο drones, ωστόσο άλλα κατάφεραν να διαφύγουν της άμυνας και να πλήξουν την αεροπορική βάση στο Ερμπίλ, στο βόρειο Ιράκ, το βράδυ της Τετάρτης (11/03).

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση που καταγράφεται εναντίον βρετανικών δυνάμεων το τελευταίο διάστημα. Είχε προηγηθεί επίθεση με drone στη βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου, ενώ πύραυλος έπεσε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από Βρετανούς στρατιώτες στο Μπαχρέιν.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Τζον Χίλι δήλωσε ότι η Ρωσία βοηθά το Ιράν να βελτιώνει τις τακτικές χρήσης drones, γεγονός που – όπως προειδοποιούν στρατιωτικοί αξιωματούχοι – καθιστά τις επιθέσεις ολοένα πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή τους.

«Κανείς δεν θα εκπλαγεί αν πιστέψει ότι το κρυφό χέρι του Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται πίσω από ορισμένες από τις ιρανικές τακτικές και πιθανόν από ορισμένες από τις δυνατότητές τους», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος