Eπιθέσεις με σύριγγες σε νυχτερινά κέντρα προβληματίζουν τις ευρωπαϊκές αρχές

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία κατήγγειλαν ότι τρυπήθηκαν από σύριγγες σε νυχτερινά κέντρα, κλαμπ, μπαρ ή σε συναυλίες τους τελευταίους μήνες. Γιατροί και πολλοί εισαγγελείς ασχολούνται με την υπόθεση, όμως άγνωστοι παραμένουν οι δράστες, τα κίνητρά τους και αν οι σύριγγες περιέχουν ναρκωτικά ή άλλη ουσία. Ανάλογα περιστατικά διερευνώνται στη Βρετανία, στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Η γαλλική αστυνομία και ιδιοκτήτες κλαμπ προσπαθούν να ενημερώσουν τους πολίτες για τον κίνδυνο αιφνιδιαστικών επιθέσεων με σύριγγες, ενώ ανάλογη προειδοποίηση εξέφρασε ένας ράπερ, διακόπτοντας την εκπομπή του για να ενημερώσει τους τηλεθεατές.

Στις 4 Μαΐου, ο 18χρονος Tomas Laux παρακολούθησε μια συναυλία ραπ στη Λιλ στη βόρεια Γαλλία, όπου κάπνισε λίγη μαριχουάνα και ήπιε λίγο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της παράστασης. Όπως είπε στο Associated Press, όταν επέστρεψε στο σπίτι του ένιωθε ζαλάδα και πονοκέφαλο και εντόπισε ένα παράξενο σημάδι από βελόνα στο χέρι του και έναν μώλωπα.

Το επόμενο πρωί, τα συμπτώματα δεν είχαν υποχωρήσει και ο Laux πήγες στον γιατρό του, ο οποίος τον συμβούλεψε να πάει στα επείγοντα. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ενδείξεις για τρύπημα βελόνας και ο Laux έκανε τεστ για HIV και ηπατίτιδα. Τα αποτελέσματά του βγήκαν αρνητικά, όπως και των άλλων θυμάτων.

«Έχω σταματήσει να πηγαίνω σε συναυλίες από τότε που συνέβη», είπε ο Laux.

Στο Μπορντό, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, η Λιάν Ντεζνό είχε μια ανάλογη εμπειρία ένα βράδυ του Απριλίου που πήγε σε κλαμπ. Την επόμενη ημέρα, η 18χρονη ένιωσε ζάλη και εξάψεις και λιποθύμησε. Όταν συνήλθε, ανακάλυψε ένα μυστηριώδες τρύπημα στο χέρι της. Επισκέφθηκε κλινική για να εξεταστεί για λοιμώδη νοσήματα και περιμένει ακόμα τα αποτελέσματα.

Από το Παρίσι και την Τουλούζη μέχρι τη Ναντ και τη Νανσί, η γαλλική αστυνομία έχει δεχθεί 302 επίσημες καταγγελίες, κυρίως γυναικών, που ανέφεραν ότι τρυπήθηκαν από σύριγγες.

Κανένα θύμα δεν ανέφερε σεξουαλική επίθεση, όμως ένα από αυτά κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde.

Για τα περιστατικά στη Γαλλία διεξάγονται αστυνομικές έρευνες, όμως δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος, ούτε έχει βρεθεί καμία σύριγγα, ενώ τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα.

Σειρά παρόμοιων περιστατικών έχουν καταγραφεί σε κλαμπ, σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και στο Gay Pride στο Βέλγιο, όπου εκκρεμούν έρευνες για δύο καταγγελίες γυναικών.

Πηγή: The Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος