Επίσκεψη Χακάν Φιντάν στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα

Σύνοψη
  • Κατόπιν πρόσκλησης από τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν
  • Για μια συνάντηση του Στρατηγικού Μηχανισμού

Στην Ουάσινγκτον θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο του Σταρτηγικού Μηχανισμού Ηνωμένων Πολιτειών – Τουρκίας.

«Κατόπιν πρόσκλησης του Μπλίνκεν, είναι προγραμματσμένο για την επόμενη εβδομάδα ταξίδι στις ΗΠΑ για μια συνάντηση του Στρατηγικού Μηχανισμού» δήλωσε ο κ. Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου κατά τη λήξη των εργασιών του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες τοποθετούσαν την επίσκεψη του Χακάν Φιντάν στην Ουάσινγκτον στις 7 και 8 Μαρτίου, ενώ για τις 5 Μαρτίου ανακοινώθηκε χτες από τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ αλ Μαλίκι, επίσκεψη του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, στην Άγκυρα.

Ερωτηθείς εάν προγραμματίζεται επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, ο Χακάν Φιντάν απάντησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι απασχολημένος αυτό το διάστημα με τις τοπικές εκλογές και ακολουθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας επίσκεψης στον ενδιάμεσο χρόνο.

Ανταπόκριση Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος