Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου σε Κύπρο και Ελλάδα (video)

ανταπόκριση από την Ιταλία: Κριστιάν Μαυρής

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο Πάπας Φραγκίσκος θα ταξιδέψει σε Κύπρο και Ελλάδα και σήμερα το Βατικανό παραχώρησε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στην Αγία Έδρα ένα βίντεο χαιρετισμό ενόψει του ταξιδιού. O Ποντίφικας Φραγκίσκος μίλησε με θερμά λόγια για τα “υπέροχα εδάφη” μας, “ευλογημένα από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο”, όπου ο ίδιος ετοιμάζεται να επισκεφθεί “ως προσκυνητής” “στα χνάρια των πρώτων μεγάλων ιεραποστόλων, ιδιαιτέρως των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα”, με αναφορά στην Ελλάδα ως “πατρίδα του κλασικού πολιτισμού”.

Ο κύριος λόγος της επίσκεψης του Ποντίφικα είναι το προσφυγικό, ένα μείζον ανθρώπινο θέμα που  ευαισθητοποιεί τον Πάπα από τις αρχές της θητείας του.

“Ακόμη και σήμερα η Ευρώπη δεν μπορεί να αγνοήσει τη Μεσόγειο” τόνισε ο Πάπα Bergoglio, και η σκέψη του πήγε σε αυτούς που “θέλουν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια και φτάνοντας στις ακτές της Ευρωπαϊκής ηπείρου, δεν βρίσκουν φιλοξενία, αλλά εχθρότητα και γίνονται αντικείμενα εργαλειοποίησης” και είπε χαρακτηριστικά πως “σήμερα η «θάλασσά μας», η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο”.

Πράγματι, όλα φαίνεται να είναι έτοιμα για το αποστολικό ταξίδι του Ποντίφικα Φραγκίσκου στην Ελλάδα από τις 4 ως τις 6 Δεκεμβρίου, όταν θα επισκεφθεί Αθήνα και Λέσβο. Ένα ταξίδι το οποίο, πρέπει να σημειώσουμε, ο ίδιος ήθελε πάρα πολύ να πραγματοποιήσει για δεύτερη φορά μετά το 2016.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος