Επίσκεψη της Αυστραλής Υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ – Συνάντηση με Α. Μπλίνκεν

Αυστραλία/ Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Marise Payne, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Antony Blinken. Μιλώντας στην Ουάσιγκτον, η υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην νέα σύγκρουση Ισραηλινών – Παλαιστινίων.

“Η ισχυρή άποψή μας είναι ότι η βία δεν είναι λύση. Καμία λύση. Είτε πρόκειται για ρουκέτες είτε για αδιάκριτες πράξεις , τροφοδοτούν τον κύκλο της αιματοχυσίας και της βίας και δεν είναι ποτέ δικαιολογημένες. Ζητήσαμε από όλα τα μέρη να αποφύγουν βίαιες ή προκλητικές ενέργειες”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποσχεθεί ότι θα στηρίξουν την Αυστραλία στην τρέχουσα οικονομική διαμάχη με την Κίνα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών Marise Payne, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε λέει ότι η Αυστραλία δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την Κίνα μόνη της.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αφήσουν την Αυστραλία μόνη (…) ενάντια στον οικονομικό εξαναγκασμό από την Κίνα. Αυτό κάνουν οι σύμμαχοι. Έχουμε ο ένας τον άλλον για να αντιμετωπίσουμε απειλές και προκλήσεις από μια θέση συλλογικής δύναμης”.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών αναφέρθηκαν επίσης στην πανδημία, τις ανησυχητικές μεταλλάξεις του ιού, την προέλευση του COVID-19 και την διάθεση εμβολίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος