Επίσκεψη στο Μπουρούντι από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο

Tο Μπουρούντι στην Κεντρική Αφρική, επισκέφθηκε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος. Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι ορθόδοξοι ιθαγενείς και η ελληνική κοινότητα. Οι ανάγκες στην περιοχή είναι μεγάλες καθώς εκεί ζουν από το 1994, περίπου 5.000 εκτοπισμένες οικογένειες, μετά τον εθνοτικό διαχωρισμό.

Μικρά παιδιά και κάτοικοι όλων των ηλικιών από τις τοπικές εκκλησιαστικές κοινότητες του Μπουρούντι στην Κεντρική Αφρική υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με χειροκροτήματα και παραδοσιακούς χορούς και όπως ήταν αναμενόμενο εκείνος δεν έμεινε ασυγκίνητος.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συνομίλησε με τα παιδιά και τους ρώτησε τι θα ήθελαν για δώρο. Τα παιδιά του απάντησαν ότι θα επιθυμούσαν μια αγελάδα για να μπορούν να πίνουν γάλα κάθε μέρα και η ευχή τους πραγματοποιήθηκε.

Τα μέλη της Ελληνικής Παροικίας και ιθαγενείς πιστοί από όλη τη χώρα συμμετείχαν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπουζουμπούρας. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε στην ιστορία της παρουσίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο Μπουρούντι και γενικότερα στην Κεντρική Αφρική, όπου επί ένα και πλέον αιώνα υπηρετεί τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στο όραμα του για την πορεία της ιεραποστολής και της Ορθοδοξίας στην Αφρική και αφιέρωσε την επίσκεψη του αυτή στα παιδία του Μπουρούντι.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος