Επίπληξη Νετανιάχου προς την ακροδεξιά σύμμαχό του κατά των LGBTQ, επειδή προωθεί αλλαγή νόμου υπέρ των διακρίσεων

Array

Μια σπάνια επίπληξη στους νέους συμμάχους του στον συνασπισμό έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέχεια αναφοράς τους ότι θα προωθήσουν νόμους που επιτρέπουν διακρίσεις κατά των LGBTQ ατόμων.

Ο ηγέτης του Ισραήλ δεσμεύτηκε ότι η επερχόμενη κυβέρνησή του δεν θα βλάψει τα δικαιώματα της κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου πρόκειται να σχηματίσει την πιο υπερεθνικιστική και θρησκευτική κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ μεταξύ του κινήματός του Λικούντ και πολλών ανοιχτά αντι-LGBTQ κομμάτων.

Η εξέλιξη έχει εγείρει φόβους στην LGBTQ κοινότητα του Ισραήλ ότι η νέα κυβέρνηση, που αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανατρέψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως προς τα δικαιώματα LGBTQ στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια.

Η Orit Struck είπε ότι το κόμμα της επιδιώκει μια αλλαγή στον νόμο κατά των διακρίσεων της χώρας που θα περιλαμβάνει το να επιτρέπεται σε ανθρώπους να αποφεύγουν πράξεις που αντιβαίνουν στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις – συμπεριλαμβανομένης διάκρισης κατά των LGBTQ ατόμων στα νοσοκομεία.

«Εφόσον υπάρχουν αρκετοί άλλοι γιατροί για να παρέχουν περίθαλψη, οι θρησκευτικοί πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να μπορούν να αρνούνται τη θεραπεία ασθενών LGBTQ» ανέφερε.

Ο Simcha Rotman, άλλο μέλος του κόμματος, είπε ότι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών επιχειρήσεων, όπως ξενοδοχεία, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν την υπηρεσία σε LGBTQ «αν βλάπτει τα θρησκευτικά τους αισθήματα».

Ο Νετανιάχου είπε ότι τα σχόλια του Στρακ «είναι απαράδεκτα για μένα και για τα μέλη του Λικούντ» και ότι η συμφωνία συνασπισμού «δεν επιτρέπει διακρίσεις κατά των LGBTQ ή άρνηση στο δικαίωμά τους να λαμβάνουν υπηρεσίες όπως όλοι οι άλλοι Ισραηλινοί πολίτες».

Η απερχόμενη κυβέρνηση έκανε αρκετά μικρά βήματα για την προώθηση των δικαιωμάτων LGBTQ, συμπεριλαμβανομένης της άρσης της απαγόρευσης της αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους άνδρες, του εξορθολογισμού της πρόσβασης στη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου και της λήψης σαφούς θέσης ενάντια στη «θεραπεία μετατροπής», την επιστημονικά απαξιωμένη πρακτική της χρήσης θεραπείας για «μετατροπή των LGBTQ στην ετεροφυλοφιλία ή τις παραδοσιακές προσδοκίες φύλου.

Σημειώνεται ότι επερχόμενη κυβέρνηση που σχηματίζεται περιλαμβάνει δύο υπερορθόδοξα κόμματα που περιλαμβάνει κίνημα – «ομπρέλα» του οποίου οι ηγέτες είναι ομοφοβικοί.

Επισημαίνεται ότι μέλη της LGBTQ κοινότητας υπηρετούν ανοιχτά στον στρατό και το κοινοβούλιο του Ισραήλ, και πολλοί δημοφιλείς καλλιτέχνες, καθώς και αρκετοί πρώην υπουργοί της κυβέρνησης είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι.

Ωστόσο, οι επικεφαλής της LGBTQ κοινότητας λένε ότι το Ισραήλ έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να προωθήσει την ισότητα.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι ο Νετανιάχου υπηρέτησε για 12 χρόνια ως πρωθυπουργός του Ισραήλ πριν εκδιωχθεί από την εξουσία πέρυσι.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος