Eπικοινωνία του Μπόρις Τζόνσον με τους ηγέτες του Quint

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Πρωθυπουργός Τζόνσον μίλησε με τους ηγέτες του Quint –Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία– το απόγευμα της Δευτέρας 21/3 για να συζητήσει τη συντονισμένη απάντησή στην κλιμακούμενη κρίση στην Ουκρανία.

«Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη φρίκη του για τη χρήση ολοένα και πιο βάναυσων τακτικών στην Ουκρανία από τον Πρόεδρο Πούτιν, όπως ο πολιορκητικός πόλεμος και η στόχευση αμάχων. Χαιρέτισε την ενότητα των συμμάχων που στέκονται ακλόνητα ενάντια στην κατακριτέα συμπεριφορά της Ρωσίας, σημειώνοντας πόσο αποτελεσματική υπήρξε η συλλογική δράση στην υπονόμευση της πολεμικής μηχανής του Πούτιν.

«Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν τη συνεχιζόμενη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά, εξοπλίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στο Κίεβο με τα εργαλεία που χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.»

Τα μέλη του Quint αποφάσισαν επίσης να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσία μεταξύ άλλων με τη διατήρηση εκτεταμένων και συντονισμένων κυρώσεων.

Ο Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει τη συζήτηση να συνεχιστεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και της ομάδας G7 αυτή την εβδομάδα. Ένα από τα θέματα θα είναι ο τρόπος αύξησης της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία ώστε να βελτιώσει την αμυντική της ικανότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος