Επικοινωνία Ερντογάν με Σαρλ Μισέλ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία – Η ανάρτηση Μισέλ

Η «κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη» βρέθηκε στο επίκεντρο της επικοινωνίας που είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μισέλ αναφέρει: «Συζήτησα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την κρίσιμη κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη. Η Συμμαχία είναι ενωμένη και ισχυρή ενάντια στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Καθώς εκτυλίσσονται οι τραγικές σκηνές, το να εστιάσουμε στο να σταματήσει η σύγκρουση και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου είναι επιτακτικό».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Σαρλ Μισέλ ότι η Τουρκία θα συνεχίσει όλες τις προσπάθειές της για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η τουρκική προεδρία.

Η Τουρκία είναι μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και έχει κοινά ναυτικά σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες.

Η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως απαράδεκτη ενέργεια και έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα, ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα συνομιλήσει αύριο, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος