Η υπ. Εξωτερικών της Β. Κορέας στη Ρωσία – Μ. Ζαχάροβα: Η Μόσχα αναμένει διάφορες εικασίες από τη Δύση σε σχέση με αυτή την επίσκεψη

Η Ρωσία αναμένει διάφορες εικασίες από τη Δύση σε σχέση με την επίσκεψη στη Μόσχα, από σήμερα 15 έως τις 17 Ιανουαρίου, της επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Τσόε Σον-Χούι, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στην εκπομπή «Κυριακάτικο βράδυ με τον Βλαντιμίρ Σολοβίοφ» από το τηλεοπτικό κανάλι «Rossia-1».

«Πρώτα από όλα, πρέπει να περιμένουμε διαπραγματεύσεις. Δεύτερον, βέβαια, θα υπάρξουν εικασίες, θα είναι πολλές. Οι δυτικοί λένε πάντα ότι η Ρωσία συμπεριφέρεται ξανά διαφορετικά, ότι δεν έχει δικαίωμα να επικοινωνεί με τη Βόρεια Κορέα» είπε η Ζαχάροβα. «Έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε ό,τι κρίνουμε απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι διαρκώς δηλώνουμε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», τόνισε η Ρωσίδα διπλωμάτης. «Δεν παραβιάζουμε τίποτα, αναπτύσσουμε σχέσεις σε διάφορους τομείς με τους συνεργάτες μας» τόνισε η Ζαχάροβα.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσόε Σον-Χούι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 15 -17 Ιανουαρίου όπου στη Μόσχα θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος