Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη – Ένας Παλαιστίνιος νεκρός και 12 τραυματίες

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επιδρομή στην περιοχή Τζενίν στη Δυτική Όχθη το Σάββατο, σκοτώνοντας έναν Παλαιστίνιο και τραυματίζοντας άλλους 12, αφού υποσχέθηκαν ότι «δεν θα υπάρξουν όρια» για τον περιορισμό της αυξανόμενης βίας.

Η στρατιωτική επιχείρηση, η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες, πραγματοποιήθηκε  αφότου ένας ένοπλος από την Τζενίν άνοιξε πυρ σε δημοφιλή περιοχή νυχτερινής διασκέδασης στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης, σκοτώνοντας τρεις Ισραηλινούς και τραυματίζοντας περισσότερους από δώδεκα.

Μετά την επίθεση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ έδωσε στις υπηρεσίες ασφαλείας «πλήρη ελευθερία» να τερματίσουν τη «θανατηφόρα βία» που έχει αυξηθεί από τις 22 Μαρτίου.

«Δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν όρια για αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Μπένετ.

Το Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν την επιχείρηση στην πόλη Τζενίν, στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, στον παρακείμενο προσφυγικό καταυλισμό και σε κοντινά χωριά.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά, ενώ η Ερυθρά Ημισέληνος είπε ότι άλλοι 12 τραυματίστηκαν.

Η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είπε ότι ένας από τους μαχητές της, τον οποίο αναγνώρισε ως τον 23χρονο Άχμεντ αλ-Σαάντι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στον καταυλισμό.

Πλήθος πενθούντων βγήκε στον δρόμο μεταφέροντας τη σορό του Σαάντι σε φορείο καλυμμένο με τη σημαία της οργάνωσης.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος