Επιχείριση των ΗΠΑ στη Συρία με αερομεταφερόμενες δυνάμεις

Για επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους κάνει λόγο το Πεντάγωνο, αναφερόμενο στην επιχείριση που διεξήγαγε ο αμερικανικός στρατός τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/12 με αερομεταφερόμενες δυνάμεις κοντά στην Ντέιρ αζ Ζουρ, στην ανατολική Συρία.

Όπως υποστηρίζει το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, οι αμερικανικές δυνάμεις προσγειώθηκαν στην πόλη Μπουσέιρα, ανατολικά της Ντέιρ αζ Ζουρ και «απήγαγαν έναν αριθμό πολιτών», σύμφωνα με την πηγή αυτήν. Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Από την Ουάσινγκτον, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δυνάμεις του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού πραγματοποίησαν μια επιχείρηση, μαζί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην Μπουσέιρα. Σκοτώθηκαν τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ των οποίων και ένας που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.

Το Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι έγινε και μια ξεχωριστή επιχείρηση, μόνο από τις SDF, αλλά δεν ανέφερε αν αυτός ο συνασπισμός συνέλαβε πολίτες.

Η επαρχία Ντέιρ αζ Ζουρ, στα σύνορα με το Ιράκ, είναι μια στρατηγικής σημασίας δίοδος για τον ανεφοδιασμό των παραστρατιωτικών ομάδων που στηρίζονται από το Ιράν και τακτικά στέλνουν ενισχύσεις στη Συρία για να στηρίξουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αμερικανικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε μια βάση, στην περιοχή αλ Τανφ, στα νότια της Ντέιρ αζ Ζουρ, στο πλαίσιο της αποστολής μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους που συνεχίζει τη δράση του, αν και σε περιορισμένο βαθμό, στο Ιράκ και τη Συρία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος