«Επιχείρηση IRINI»: Κατασχέθηκαν τεθωρακισμένα που προορίζονταν για τη Λιβύη

Σε κατάσχεση τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων με προορισμό τη Λιβύη προχώρησαν οι Αρχές, στο πλαίσιο της “επιχείρησης IRINI” και ύστερ από επιθεώρηση στο εμπορικό σκάφος MV MEERDIJK, στις 11 Οκτωβρίου.

Το πλοίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε οχήματα για στρατιωτική χρήση στη Λιβύη για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες η IRINI κατάσχει φορτίο σε εφαρμογή της απόφασης 2292 (2016 ) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ένα από τα ευρωπαϊκά στρατιωτικά σκάφη που επιχειρούσε στην Κεντρική Μεσόγειο Θάλασσα για την επιχείρηση IRINI εντόπισε το πλοίο, ολλανδικών συμφερόντων, καθ’ οδόν προς τη Λιβύη. Κατόπιν αιτήματος της επιχείρησης, οι Κάτω Χώρες έδωσαν τη συγκατάθεσή τουςς χωρίς καθυστέρηση για την επιθεώρηση και στις 11 Οκτωβρίου στάλθηκε ομάδα επιβίβασης στο πλοίο.

Έτσι, ανακαλύφθηκαν δεκάδες στρατιωτικά οχήματα, η αποστολή των οποίων θεωρείται ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη. Σύμφωνα με εντολή της Επιχείρησης, τα οχήματα κατασχέθηκαν και το πλοίο οδηγήθηκε σε λιμάνι της Γαλλίας.

«Επιχείρηση IRINI»: Κατασχέθηκαν τεθωρακισμένα που προορίζονταν για τη Λιβύη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος