Επιχείρηση «Χρυσή Σφαίρα»: Ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί πιο οικονομική τελετή στέψης – Θα αλλάξει το «πρόσωπο» της μοναρχίας;

Array

Ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάρολος σκοπεύει να δώσει το στίγμα της βασιλείας του με την τελετή της ενθρόνισής του, η οποία θα είναι συντομότερη και λιγότερο δαπανηρή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται πιο ορθολογιστής και από τη μητέρα του.

Ο Κάρολος επιθυμεί πιο σύντομη και λιγότερο δαπανηρή τελετή στέψης

Ο αναλυτής, Άντριαν Γιούλντριτζ, είπε πως είναι σίγουρος πως ο νέος Βασιλιάς πιστεύει ότι πρέπει να μειωθούν τα έξοδα της μοναρχίας, καθώς επίσης θεωρεί πως έχει επίγνωση της αξίας των χρημάτων που η κοινή γνώμη είναι πρόθυμη να ανεχθεί».

Η επιχείρηση «Χρυσή Σφαίρα» για την στέψη του Βασιλιά Καρόλου, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου, την ημέρα που συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η ιστορική συγκυρία είναι όμως πολύ διαφορετική: το 1953, ο βρετανικός λαός, μετά τις στερήσεις του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, «διψούσε» για μεγαλοπρέπεια. Και η βασιλική στέψη ήταν «τονωτική ένεση» για το ηθικό των Βρετανών.

Θα ενθρονιστεί με το αυτοκρατορικό στέμμα της μητέρας του

Ο χαρακτήρας του τελετουργικού, ωστόσο θα διατηρηθεί αυτούσιος – θα στεφθεί με το ίδιο μεγαλοπρεπές αυτοκρατορικό στέμμα με τη μητέρα του. Στην τελετή, θα προσκληθούν θρησκευτικοί ηγέτες διαφόρων θρησκειών, σε ένδειξη σεβασμού που τρέφει ο Κάρολος στις θρησκευτικές ελευθερίες.

Πηγή: The Economist

Επιμέλεια: Ρίτσα Καστάνη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος