«Επελαύνει» η πανδημία στην Ευρώπη: Πίεση στα νοσοκομεία και νέοι περιορισμοί – Μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων (video)

Το άκρως μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα, η χαλάρωση των περιορισμών λόγω εμβολιασμού, αλλά και η κούραση των πολιτών ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας, έχουν εκτοξεύσει τα κρούσματα στην Ευρώπη. Η μία χώρα μετά την άλλη επιβάλλουν νέους περιορισμούς.

Σε καθολικό lockdown από αύριο, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, για το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολιασμένων πολιτών, εισέρχεται η Αυστρία, η οποία καθίσταται έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επαναφέρει ένα τέτοιο μέτρο προκειμένου να ανακοπεί η επέλαση του 4ου κύματος.

Ασφυκτική η κατάσταση και στη Γερμανία όπου το Σάββατο καταγράφηκαν 64.000 κρούσματα με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν να μην αποκλείει ένα γενικό lockdown.

Στην Ολλανδία οι υγειονομικοί άρχισαν να αναβάλουν τις επεμβάσεις σε ασθενείς με καρκίνο και καρδιολογικά προβλήματα.

Η λήψη νέων μέτρων βγάζει και πάλι τον κόσμο στους δρόμους. Τριανταπέντε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βιέννη ενάντια στα περιοριστικά μέτρα ενώ στη Χάγη η Αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές που έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα και πέταξαν πέτρες και μικροαντικείμενα στις δυνάμεις ασφαλείας.

Επιμέλεια: Άγις Μενούτης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος