ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου
Τέσσερις συλλήψεις και συγκλονιστικές σκηνές βίας από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες άτομα που αψήφησαν το λοκντάουν για να συγκεντρωθούν στο νότιο Λονδίνο προς τιμήν της Σάρας Έβεραντ και για να εκφράσουν τον φόβο που αισθάνονται οι γυναίκες μόνες στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με το πλήθος να φωνάζει «Οι δρόμοι είναι δικοί μας», ενώ ένα πανό γραμμένο στα ισπανικά μετέφερε το μήνυμα «η αδιαφορία και η σιωπή σου σκοτώνει».
Σύμφωνα με την Sunday Telegraph, η αστυνομική επίτροπος Ντέιμ Κρέσιδα Ντικ αντιμετωπίζει κλήσεις για παραίτηση ενώ η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αξιωματικοί τραβούσαν με τα χέρια τους γυναίκες από το πλήθος, προκαλώντας καταδίκη από όλο το πολιτικό φάσμα.
Η υπουργός Εσωτερικών Πίτι Πάτελ έχει ήδη ζητήσει «πλήρης έκθεση» μετά από το βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο διεξαγάγωντας έρευνα για το τι συνέβη οπού Δεκάδες αστυνομικοί προκάλεσαν εντάσεις «αμαυρώνοντας την προσήλωση του πλήθους προς τη μνήμη της Σάρα» όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε η εφημερίδα Sunday Times και ο κόσμος άρχισε να τους φωνάζει να συλλάβετε τους δικούς σας» και «ντροπή σε εσάς» ενώ οι σκηνές γρήγορα έγιναν βίαιες.
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε γυναίκες ρίχνοντας τες στο έδαφος ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου αργότερα κατηγόρησε την «απαράδεκτη» αντίδραση της αστυνομίας ως «ούτε κατάλληλη ούτε αναλογική».
Νωρίτερα η Δούκισσα του Κέιμπριτζ πραγματοποίησε σύντομη και αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Clapham Common για να τιμήσει την μνήμη της Σάρας Έβεραντ ενώ ακολούθησε δήλωση Από το Παλάτι του Κένσινγκτον ότι η Κέιτ θυμάται πώς ήταν να περπατάς γύρω από το Λονδίνο το βράδυ πριν παντρευτεί» και «ήθελε να δείξει τον σεβασμό της στην οικογένεια της Σάρα».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος