Επανεκκίνηση της Ντάουνιγκ Στρίτ επιχειρεί ο Μπόρις Τζόνσον

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Επανεκκίνηση της Ντάουνινγκ Στριτ με ταυτόχρονη  διαχείριση της κρίσης από το “πάρτυ-γκέιτ” επιχειρεί ο Μπόρις Τζόνσον σε μία προσπάθεια να σταματήσει την ροή επιστολών αμφισβήτησης στο πρόσωπο του από τους βουλευτές του.

Νέο επιτελάρχη όρισε τον βουλευτή του Στιβ Μπάρκλεϊ ο οποίος κατέχει ήδη την θέση του Καγκελαρίου του Δουκάτου του Λάνκαστερ – μία θέση απαιτητική, με ευθύνη το υπουργικό συμβούλιο και βεβαίως η πιο υψηλή στην κυβέρνηση μετά τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον ο Βρετανός πρωθυπουργός επέλεξε τον επί μακρόν σύμμαχο του και πρώην δημοσιογράφο του BBC Γκούτο Χάρι, ως διευθυντή επικοινωνίας του.

Μάλιστα σήμερα το πρωί, την πρώτη μέρα εργασίας του ο Γκούτο Χάρι αντιμετώπισε με χιούμορ τους δημοσιογράφους έξω από την πρωθυπουργική κατοικία καθώς τον ρωτήσανε “ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει”, αυτός απάντησε ότι θα μοιράσει στο προσωπικό υγιεινά σνακς και μεταλλικό νερό.”

Το Σαββατοκύριακο ο Μπόρις Τζόνσον προσπάθησε να «ζεστάνει τις καρδιές των Τόρις» (Sunday Express ) οπλισμένος με τη νέα του ομάδα, υποσχόμενος παραδοσιακές πολιτικές των Τόρις προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη τους.

Ωστόσο με σκεπτικισμό και ανησυχία αντιμετωπίζεται από πολιτικούς συντάκτες και την αντιπολίτευση η τοποθέτηση του Στιβ Μπάρκλεϊ ως προσωπάρχη καθώς έρχεται προσθετικά στις άλλες δύο ιδιότητες του στην κυβέρνηση και την Βουλή.

Παρά τις προσπάθειες του, ο Μπόρις Τζόνσον βλέπει τον αριθμό των βουλευτών του οι οποίοι ζητούν την αποχώρηση του να αυξάνει. Περίπου 15 βουλευτές έχουν δημόσια απευθύνει αρνητική κριτική στον Βρετανό πρωθυπουργό αλλά υπολογισμοί στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των επιστολών σε άνω των 30.

Εν τω μεταξύ η σύζυγος του πρωθυπουργού Κάρι Τζόνσον βρέθηκε στο στόχαστρο των εφημερίδων καθώς διαρροές από το περιβάλλον της Ντάουνινγκ Στρίτ την κατηγορούν ότι χρησιμοποιούσε το τηλέφωνο του Μπόρις Τζόνσον για να στέλνει μηνύματα αντί αυτού στους συνεργάτες του.

Η προηγούμενη ζωή της και η επιρροή που ασκεί στον πρωθυπουργό γέμισαν ολοσέλιδα αφιερώματα και την ανάγκασαν να απαντήσει σε μία σπάνια δημόσια παρέμβασή της.

Η Κάρι Τζόνσον μέσω του εκπροσώπου της επιμένει ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην κυβέρνηση και αποτέλεσε αντικείμενο συντονισμένης προσπάθειας από «πικραμένους πρώην αξιωματούχους» να τη δυσφημήσουν.

Πρόκειται για μία κρίσιμη εβδομάδα για τον Μπόρις Τζόνσον που προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα απόρριψης στο πρόσωπο του και με τον ίδιο να λέει ότι “δεν πρόκειται κανείς να τον διώξει από την θέση του” αλλά σκοπεύει να μείνει για δύο θητείες στην ηγεσία της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος